Δυστυχώς δεν υπήρξαν οι κατάλληλες παρεμβάσεις ώστε τα σύνορα να παραμείνουν ανοιχτά δήλωσε κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ENA CHANNEL από το συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας όπου βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 14 Μαΐου ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Γιάννης Πασχαλίδης. 

 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Πασχαλίδη η Νυμφαία πρέπει να αναβαθμιστεί 

 

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: 

 

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η είδηση του κλεισίματος του συνοριακού σταθμού της  Νυμφαίας, έσπευσα επί τόπου προκειμένου να δω από κοντά τις επικρατούσες συνθήκες και ξεκίνησα ένα κύκλο τηλεφωνικών επαφών τόσο με κυβερνητικά στελέχη όσο και με τους εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας. 

 

Την ίδια στιγμή δεχόμουν σωρεία τηλεφωνημάτων από τον επιχειρηματικό και επαγγελματικό κόσμο της Π.Ε. Καβάλας και Θάσου που ασχολείται με τον τουρισμό, που μου εξέφραζαν την αγωνία τους για το μέλλον της τουριστικής περιόδου στην περιοχή μας.  

 

Μετά τις επαφές που πραγματοποίησα στο συνοριακό σημείο της Νυμφαίας, συναντήθηκα στην Κομοτηνή με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ροδόπης κ.Μιχάλη Σεβδυνίδη, με τον οποίο συζήτησαμε τα σημεία που δύναται να τοποθετηθεί το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, έτσι ώστε να γίνουν ανθρώπινες οι συνθήκες ελέγχου, αλλά και να επιταχυνθεί η εξυπηρέτηση των επισκεπτών από τις άλλες χώρες. 

 

Θα συνεχίσω τις επαφές του μέσα στο Σαββατοκύριακο για την επίλυση του μείζονος αυτού ζητήματος που απασχολεί την Περιφερειακή μας Ενότητα.