Με όριο κρουσμάτων ανά περιοχή θα ταξιδεύουν στη χώρα μας οι Δανοί τουρίστες. 

 

Πιο συγκεκριμένα η κυβέρνηση της Δανίας, έχει δώσει το «πράσινο φως» στους πολίτες της να πηγαίνουν σε περιοχές με 60 κρούσματα ανά 100 χιλιάδες κατοίκους. 

 

Η Θάσος την τελευταία εβδομάδα καταγράφει 167 κρούσματα ανά 100 χιλιάδες κατοίκους και η Καβάλα 128

 

Οι περιοχές που εμφανίζουν καλύτερη επιδημιολογική εικόνα είναι μεταξύ άλλων: η Μύκονος, η Χαλκιδική, η Σαντορίνη, οι Σποράδες, η Ρόδος, η Λήμνος και κάποιες περιοχές της Κρήτης. 

 

«Στην Πορτογαλία την οποία η Αγγλία έχει χρωματίσει στον χάρτη της Ευρώπης με "πράσινο" χρώμα οι κρατήσεις πέφτουν "βροχή", ενώ στην Ελλάδα που την έχει "πορτοκαλί" έχουμε ακυρώσεις το τελευταίο διάστημα», είπε στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας και Επιμελητηριακού Ομίλου Νησιών Ελλάδας αλλά και υπεύθυνος Τουρισμού της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Σωτήρης Σκιαδαρέσης

 

«Στις 24/5 περιμέναμε την πρώτη πτήση από τη Δανία. Η πτήση αναβλήθηκε για τις 30/5. Θα πρέπει να προσέξουμε. Φοβάμαι μήπως έχουμε πρόβλημα με αύξηση κρουσμάτων το επόμενο διάστημα. 

 

Ενόψει σεζόν τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Θα έχουμε επιπλέον τουρισμό αλλά το θέμα είναι αν θα μεταφραστεί και σε είσπραξη για να ανταποκριθούμε στη δύσκολη χρονιά που θα έρθει όπου θα επωμιστούμε το βάρος της επιστροφή των χρημάτων προς το κράτος», λέει ο κ. Σκιαδαρέσης. 

 

«Όπλο» ο εμβολιασμός

 

«Είμαστε το μικροσκόπιο των tour operator αλλά και των απλών τουριστών οι οποίοι βλέπουν αν θα εμβολιαστούν οι κάτοικοι των νησιών. Αυτό θα αυξήσει το τουριστικό ρεύμα προς τη χώρα μας. Ίσως έπρεπε να ξεκινήσουμε νωρίτερα τους εμβολιασμούς», τόνισε ο κ. Σκιαδαρέσης. 

 

Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8: