Επιστολή προς το Υπουργείο Εργασίας έστειλαν οι Ομοσπονδίες Εμπόρων Βιοτεχνών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με την οποία ζητούν να πάρει πίσω την απόφαση που θέλει τον εργοδότη να καλύπτει την χορήγηση του ενός από τα δύο εβδομαδιαία self test

 

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Καβάλας, Θόδωρος Χατζηχρήστος στον KavalaNews 102.8 οι επαγγελματίες ζητούν την απαλλαγή των επιχειρήσεων από ένα ακόμα έξοδο σε μια τρομερά δύσκολη συγκυρία για το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου.

 

Επίσης αναφέρθηκε και στην επιστολή προς τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Χρήστο Μέτιο, η οποίο κοινοποιήθηκε και στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, για το θέμα της μη επιστρεπτέας (δες ΕΔΩ).

 

Ακούστε όσα είπε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Καβάλας στον KavalaNews 102.8: 

 

 

Η επιστολή των ΟΕΒΕ ΑΜΘ προς τον υπουργό Εργασίας: ​

 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ, 

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου σας από εχθές Δευτέρα οι εργοδότες υποχρεούνται να παρέχουν με δική τους επιβάρυνση ένα εκ των δύο(2) self-test στους εργαζομένους τους. Θα συμφωνήσουμε ως προς το σκέλος διασφάλισης της δημόσιας υγείας με κάθε μέσο καθώς ένα πιθανό «πισωγύρισμα» θα είναι καταστροφικό για την οικονομία μας αλλά και την βιωσιμότητα των επιχειρήσεών μας.

 

Θεωρούμε όμως ότι είναι ανέφικτο την δεδομένη χρονική στιγμή οι επαγγελματίες να επωμιστούν και αυτό το «εξτρά» έξοδο. Η οικονομική συνθήκη πολλών επιχειρήσεων δεν τους επιτρέπει να επιβαρυνθούν με καμία παραπάνω δαπάνη την δεδομένη χρονική στιγμή. Φρονούμε πως η προσπάθεια επαναφοράς του συνόλου της αγοράς στην κανονικότητα θα πρέπει να στηριχθεί με κάθε πρόσφορο μέσο.

 

Σας ζητάμε να αναθεωρήσετε την εν λόγω απόφαση σας και να απαλλάξετε τις επιχειρήσεις από ένα ακόμα έξοδο σε μια τρομερά δύσκολη συγκυρία για το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου.