Μεγάλη προσοχή συνέστησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καβάλας, Αντώνης Μιτζάλης ενόψει του επίσημου ανοίγματος του τουρισμού στις 15 Μαΐου. «Θα υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο της κάθε περιοχής. Πρέπει να προσέξουμε ώστε η περιοχή μας να είναι ‘πράσινη’. Αλλιώς τα μέτρα των ξένων χωρών θα κάνει τους τουρίστες να μπουν σε σκέψεις», είπε στον KavalaNews 102.8.  

 

«Ο Μάιος έχει χαθεί και προκύπτει και το χάσιμο του Ιουνίου. Οι χώρες διστακτικά θα ανοίγουν τις πτήσεις προς την Ελλάδα. Θα γίνει σταδιακά και θα κορυφωθεί προς τα τέλη του επόμενου μήνα». 

 

Υπάρχει μία μεταβατική περίοδος από τη μέρα που θα ανοίξει ο τουρισμός.

Δεν υπάρχει κύμα ακυρώσεων αλλά λίγες κρατήσεις.

 

 

Για την συνάντηση με τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης

 

«Αυτό που έγινε ήταν από τη μία μεριά να παρουσιαστούν οι θέσεις και ανησυχίες των φορέων του τουρισμού προς την κυβέρνηση (δες ΕΔΩ) για το ζήτημα ανοίγματος των οδικών συνόρων. Τονίστηκε η ανάγκη θωράκισης της δημόσιας υγείας ενόψει των τουριστών που περιμένουμε. 

 

Δεν είμαστε τεχνοκράτες για να προτείνουμε πώς θα γίνει η διαδικασία. Αυτό που τονίσαμε είναι την σημασία του οδικού τουρισμού στο χερσαίο τμήμα της βορείου Ελλάδας», είπε ο κ. Μιτζάλης. 

 

Ανάγκη συντονισμού 

 

«Τα προβλήματα έχουν τοπικές ιδιαιτερότητες αλλά με κοινά χαρακτηριστικά. Αυτό που τέθηκε είναι η ανάγκη ενός συντονισμού. Το τοπίο είναι μεταβαλλόμενο και γι’ αυτό δεν ανακοινώθηκε κάτι. Μιλάμε για ένα δυναμικό πεδίο. Είμαστε πίσω. Είμαστε συγκρατημένοι. 

 

Η δική μας θέση είναι να αναδείξουμε το θέμα. Έλεγχοι θα υπάρχουν, το πόσο οργανωμένοι θα είμαστε είναι το θέμα», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καβάλας. 

 

Ακούστε όσα είπε ο Αντώνης Μιτζάλης στον KavalaNews 102.8