Τα πυρά της στον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, εξαπέλυσε η περιφερειακή σύμβουλος Θάσου, Μαρία Πολυμέρου μετά την κριτική που της άσκησε ο Κώστας Αντωνιάδης. 

 

«Όταν είσαι αντιπολίτευση μπορείς να κάνεις εύκολα κριτική. Το θέμα είναι να μην κάνεις μία στείρα κριτική αλλά να καταθέτεις προτάσεις. Από την κ. Πολυμέρου το τελευταίο διάστημα το μόνο που την ακούω είναι να κάνει στείρα πολιτική στον τουρισμό. Δεν έχω δει προτάσεις για άλλα θέματα που απασχολούν το νησί της Θάσου κι έχει μείνει μόνο στο θέμα του τουρισμού. Υπάρχουν και άλλα προβλήματα. 

 

Να κάνεις κριτική στον περιφερειάρχη ή στους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες για τη Νυμφαία δεν στέκεται στη λογική.  Καταλαβαίνω την αγωνία των ανθρώπων του τουρισμού» δήλωσε ο Κώστας Αντωνιάδης, στον KavalaNews 102.8. 

 

Η απάντηση Πολυμέρου 

 

"Επί δύο χρόνια η Π.Ε. Θάσου (και η Π.Ε. Καβάλας αντίστοιχα) διαθέτει έναν Αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος ζει με ένα μόνιμο άγχος. Αυτό της δημοσιότητας. Τρέχει για να βγει φωτογραφίες και να τις δημοσιεύσει στο Facebook ή να εκδώσει Δελτία Τύπου (!) π.χ.  ένας αδυσώπητος αγώνας δρόμου να έρθει και να φύγει με το ίδιο Ferryboat αρκεί να προλάβει να βγει την πολυπόθητη φωτογραφία! Κανένα ενδιαφέρον αν αυτά τα οποία δημοσιεύονται σχετίζονται με την πραγματικότητα ή με την αλήθεια ή αν απηχούν τις ανάγκες" απαντά η κ. Πολυμέρου στις δηλώσεις του στον KavalaNews 102.8 και την εφημερίδα Θασιακή. 

 

"Επί δύο χρόνια παρακολουθώ μία, επίσης, αγωνιώδη προσπάθεια του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας και όλης της διοίκησης της Περιφέρειας να με αγνοήσουν σε κάθε θέμα και παρά το γεγονός ότι είμαι η μία και μόνη αιρετή εκπρόσωπος της Π.Ε. Θάσου και μάλιστα με συντριπτικό ποσοστό. Δεν  ζητήσατε τις προτάσεις μου όποτε για ακόμη μια φορά είστε άστοχος!

 

Επί δύο χρόνια παρακολουθώ και μία προσπάθεια υποτίμησης της Π.Ε. Θάσου με την επίμονη προσπάθεια καθιέρωσης ενός όρου «Π.Ε. Καβάλας & Θάσου», ο οποίος δεν υφίσταται.

 

Επιπλέον, πρόσφατα ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας επιχείρησε να αναφερθεί στο πρόσωπό μου με προφανή διάθεση διαστρέβλωσης της πραγματικότητας

 

Οφείλω να του τονίσω ότι δική μας πρόταση ήταν η καθιέρωση μίας οικονομικής ενίσχυσης από τα χρήματα του ΠΕΠ ΑΜΘ προς τους επιχειρηματίες. Δική τους επιλογή, ο ουσιαστικός αποκλεισμός των τουριστικών επιχειρήσεων και όσων παρουσιάζουν εποχικά χαρακτηριστικά στην δραστηριότητά τους. Δική τους επιλογή ένα προβληματικό πρόγραμμα και μία ανικανότητα καταβολής των όποιων ποσών. Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας δεν τόλμησε ποτέ να διατυπώσει άποψη!

 

Οφείλω να τονίσω ότι δική μας πρόταση ήταν (από πέρσι) η εξασφάλιση των προϋποθέσεων για την λειτουργία της συνοριακής εισόδου της Νυμφαίας. Δική τους επιλογή η περσινή αδιαφορία, η οποία επέτεινε τις οικονομικές επιπτώσεις στην Θάσο και σε όλη την Περιφέρεια και η φετινή ολιγωρία. Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας απών και από αυτήν την προσπάθεια και θα παρέμεινε στον «ύπνο του δικαίου» αν και εμείς δεν μιλούσαμε…

 

Οφείλω να υπενθυμίσω ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας ήταν ουσιαστικά απών και από τις συνέπειες της πρόσφατης πλημμύρας και την προσπάθεια αποκατάστασής τους. Απών και από κάθε θέμα που απασχολεί την Θάσο, στον τουρισμό, στην προβολή της (δεν ξεχνάμε το video στο Euronews όπου εξαίρεσε την Θάσο), στην γεωργία, στις υποδομές, στην αλιεία, στην διεκδίκηση ότι δικαιούται το νησί και οι άνθρωποί του! Παρόν μόνο σε ένα προσωπικό παλαιοκομματικό αλισβερίσι χωρίς όρια με σκοπό την ατομική του προβολή", συνεχίζει η κ. Πολυμέρου. 

 

"Οφείλω να του πω ότι τα αυτονόητα ετήσια έργα συντήρησης, τα οποία γίνονται από την εποχή του κρατικά διορισμένου Νομάρχη δεν αποτελούν έργο! Όπως δεν μπορεί να καλύπτεται πίσω από έργα του προκατόχου του, τα οποία συγκυριακά ολοκληρώνονται επί των ημερών του.

 

Οφείλω να του πω ότι οι πολίτες της Θάσου γνωρίζουν τα θέματα και τον ρόλο όλων μας και κρίνουν και αξιολογούν και έχει κάθε λόγο να φοβάται την κρίση τους, η οποία θα τον ακολουθεί κι όταν θα φύγει από την θέση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας.

 

Προσωπικά θα συνεχίσω να υποστηρίζω τις ανάγκες της Π.Ε. Θάσου και των πολιτών της όπως οφείλω να κάνω και όπως με εξουσιοδότησαν οι ίδιοι οι πολίτες να κάνω. Αδιαφορώ εάν όσα λέω και κάνω ενοχλούν οποιονδήποτε. Αδιαφορώ ακόμη περισσότερο για όσους είναι ταυτόσημοι με την αποτυχία και την αναποτελεσματικότητα και για αυτό μία στοχευμένη  ερώτηση παραμένει «Ποιος ασχολήθηκε μαζί σας κύριε Αντωνιάδη; και συκοφαντείτε την δική μου προσπάθεια;»

 

Υ.Γ. 1 Δεν ασκώ κριτική σε όσους φορείς εκτιμώ ότι κάνουν την προσπάθεια που τους αναλογεί.

 

Υ.Γ. 2  Το γεγονός ότι κάποιος διετέλεσε θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού επί ημερών της Υπουργού Τουρισμού κας Ελ. Κουντουρά φαίνεται ότι μάλλον προκαλεί σύγχυση καθώς εκείνη πρώτα έκανε καριέρα ως μοντέλο και έπειτα ως Υπουργός" καταλήγει η περιφερειακή Σύμβουλος Θάσου.