Με μαύρες σημαίες στους πάγκους θα υποδεχθούν τους καταναλωτές οι πωλητές της λαϊκής αγοράς Καβάλας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τον κλάδο.

 

«Είναι η ταφόπλακα των λαϊκών και των πωλητών που δουλεύουν σε αυτές. Μας ζητούν, μεταξύ άλλων, φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα για να θεωρήσει κάποιος την άδειά του. Θέλουν επίσης να βάλουν εταιρίες πολυεθνικές. Θα μπορεί ο καθένας να “χτυπάει” το μέρος και ο πιο δυνατός θα επιβιώσει. 

 

Αρχίζουμε μία έντονη διαμαρτυρία και δεν ξέρουμε πως θα διαμορφωθεί. Πρόκειται να αλλοιωθούν οι λαϊκές αγορές», είπε στον KavalaNews 102.8. o πρόεδρος των εμπόρων της λαϊκής αγοράς Καβάλας, Σωτήρης Ιωαννίδης.  

 

Επίσης ο κ. Ιωννίδης σημείωσε ότι «δεν πληρώθηκε κόσμος από τις επιστρεπτέες». 

 

Σχετικά με τις αλλαγές που επίκεινται στις λαϊκές αγορές του Δήμου Καβάλας όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης (δες ΕΔΩ) για την οριοθέτηση των πάγκων, το ενδεχόμενο καθιέρωσης της λαϊκής στην Καλαμίτσα, αλλά και τον χώρο στάθμευσης των φορτηγών, ο κ. Ιωαννίδης εμφανίστηκε σε κάποια θετικός και σε κάποια άλλα επιφυλακτικός. 

 

«Για τους πάγκους συζητήσαμε για τους παραγωγούς να φτάσουν στα τέσσερα μέτρα, για τους εμπόρους στα πέντε και τα βιοτεχνικά είδη στα έξι» είπε ο κ. Ιωαννίδης. 

 

Για την Καλαμίτσα σημείωσε πως: «η λαϊκή εκεί ήταν λύση ανάγκης λόγω covid. Διέσπασε το παζάρι, όμως αν βρεθεί λύση που να μας εξυπηρετήσει όλους μπορούμε να το συζητήσουμε». 

 

Για την στάθμευση φορτηγών παραγωγών και εμπόρων σε σημεία εκτός κέντρου (όπως «Ανθή Καραγιάννη» και Καλαμίτσα) ο κ. Ιωαννίδης επισήμανε τις δυσκολίες και ότι θα πρέπει να υπάρχει διαρκή συγκοινωνία.