λαϊκή αγορά

Κανονικά και χωρίς αλλαγές θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές της Καβάλας μέχρι το Πάσχα. 

 

Μεγάλη Δευτέρα: Θάσος, Τούζλα 

 

«Αν δεν μπουν άμεσα μέτρα στήριξης στους επαγγελματίες το πρόβλημα θα χειροτερέψει. Πολλοί σκέφτονται να τα παρατήσουν. Να πάνε στο εξωτερικό ή να βρουν άλλη δουλειά. Μιλάμε για ανθρώπους 50 ετών», δηλώνει στον KavalaNews 102.8 o πρόεδρος των εμπόρων της λαϊκής αγοράς Καβάλας, Σωτήρης Ιωαννίδης. 

Την λειτουργία λαϊκής αγοράς στη Νέα Πέραμο, ζητά από τον Δήμο Παγγαίου οι επαγγελματίες της περιοχής.

 

Συνάντηση προέδρων Σωματείων Εμπόρων λαϊκών αγορών απ’ όλη τη χώρα πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα την Κυριακή (11/7) με στόχο να τεθούν οι προϋποθέσεις για την ίδρυση συνομοσ

Την άρση του 50% των συμμετεχόντων ζητούν οι έμποροι της λαϊκής αγοράς Καβάλας. «Περιμέναμε μετά τις 31 Μαΐου που άνοιξαν και άλλες δραστηριότητες να αρθούν τα μέτρα και για εμάς. Υπάρχει μία περίεργη αντιμετώπιση από την πλευρά της κυβέρνησης», λέει στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος των εμπόρων της λαϊκής αγοράς Καβάλας, Σωτήρης Ιωαννίδης.

Τη λαϊκή αγορά των Κρηνίδων επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης (7/4) η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τάνια Ελευθεριάδου

Απεργούν σήμερα Τετάρτη 7 Απριλίου οι πωλητές των Λαϊκών Αγορών μετά από ομόφωνη απόφαση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγoρών διαμαρτυρόμενοι για διατάξεις του νομοσχεδίου για τις λαϊκές. 

Κλειστές θα παραμείνουν οι λαϊκές αγορές σε όλη τη χώρα την Τετάρτη (7/4) με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊ

Με μαύρες σημαίες στους πάγκους θα υποδεχθούν τους καταναλωτές οι πωλητές της λαϊκής αγοράς Καβάλας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τ

Έρχονται σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των λαϊκών αγορών προς όφελος των καταναλωτών, όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN. Μάλιστα το σχετικό προσχέδιο αναμένεται τις επόμενες ημέρες να κατατεθεί για διαβούλευση

Πρόστιμα 1.500 ευρώ «έπεσαν» σε δύο πωλητές λαϊκής αγοράς στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη το Σάββατο (23/1).

"Επιστρέφουν" από την Δευτέρα (18/1) τα εμπορικά βιομηχανικά είδη στις λαϊκές αγορές, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών.

 

Την ελπίδα να τυγχάνουν οικονομικής στήριξης οι εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές, προκειμένου να μην βρεθούν εκτός επαγγελματικού στίβου και στην ανεργία, εκφράζουν οι έμποροι των λαϊκών αγορών. 

 

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις δηλώνουν οι πωλητές των λαϊκών αγορών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μετά την ανακοίνωση των νέων αυστηρών μέτρων από την κυβέρνηση.  

 

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης προχώρησε στη κατάθεση ερώτησης από κοινού με τον Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Δημήτριο Βαρτζόπουλο στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα με θέμα: «Ένταξη των επαγγελματιών πωλητών Λαϊκών Αγορών στο Πρόγραμμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 και χορήγηση επιδόματος ειδικού σκοπού».

 

Έναρξη πληρωμών στα Σχέδια Βελτίωσης -Σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΠΣΚΕ- Έναρξη καταβολής οικονομικής ενίσχυσης των δικαιούχων παραγωγών λαϊκών αγορών

 

Το Σάββατο 27 Ιουνίου, για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, θα λειτουργήσει παράλληλη αγορά στην περιοχή της Καλαμίτσας, έμπροσθεν του κλειστού γυμναστηρίου "Αλεξάνδρα Δήμογλου". Στη συγκεκριμένη λαϊκή αγορά θα συμμετάσχουν μόνο παραγωγοί αγροτικών προϊόντων

αράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής 5 Μαΐου στο δήμο Καβάλας οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων του νομού Καβάλας με αφορμή τα νέα μέτρα για τον τρόπο λειτουργείας της Λαϊκής Αγοράς της Καβάλας.

Επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα 18 Μαΐου οι υπαίθριες λαϊκές αγορές στη Θάσο οι οποίες είχαν ανασταλεί στο πλαίσιο αντιμετώπισης της διασποράς του κορονοϊού Covid-19. Επισημαίνεται ότι, πρέπει να τηρούνται από τους πωλητές (παραγωγούς και επαγγελματίες) και τους καταναλωτές οι κανόνες λειτουργίας, όπως αυτοί αναλύονται στην υπ. αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 27805/30-04-2020 Κ.Υ.Α. (Φ.Ε.Κ. Β΄/1640/30-04-2020)

Αύριο, Σάββατο, θα είναι εκτάκτως κλειστές όλες οι λαϊκές της χώρας, ανέφερε κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Κανονικά θα λειτουργήσει η Λαϊκή Αγορά της Καβάλας, το Σάββατο 21 Μαρτίου, με τη διάθεση πρωτογενών διατροφικών προϊόντων γης, όπως νωπά οπωροκηπευτικά, αβγά, ελιές, ελαιόλαδο, οίνος, μέλι, πουλερικά, κουνέλια και μεταποιημένα κατεψυγμένα.

Κανονικά θα λειτουργήσει το Σάββατο 14 Μαρτίου η λαϊκή αγορά της Καβάλας. Την απόφαση αυτή έλαβαν παραγωγοί και έμποροι που συμμετέχουν στην λαϊκή αγορά. Ωστόσο, εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξει πλήρης ανάπτυξη των πάγκων αφού ορισμένοι παραγωγοί και έμποροι αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν. 

 

Ο Δήμος Καβάλας σε συνεργασία με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας και τα Σωματεία Παραγωγών και Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Καβάλας, προχωρά στην πιλοτική εφαρμογή του μέτρου της δωρεάν μετακίνησης των κατοίκων του Νέου Ζυγού

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα η Λαϊκή Αγορά της Καβάλας λόγω της αργίας του Σαββάτου οπότε η πόλη γιορτάζει τον πολιούχο άγιό της Απόστολο Παύλο στις 29 Ιουνίου. 

Την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018 αντί του Σαββάτου 30 Ιουνίου θα λειτουργήσει σύμφωνα με ανακοίνωση των μικροπωλητών η Λαϊκή Αγορά της Καβάλας την ερχόμενη εβδομάδα λόγω της διεξαγωγής του 7th Kavala Air Sea Show.

Σελίδες