Ως τρομερά δύσκολη χαρακτήρισε την κατάσταση που παρέλαβε ο απερχόμενος πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας, Θανάσης Δασκαλούδης. 

 

Ο κ. Δασκαλούδης μετά την παραίτησή του από την Σχολική Επιτροπή, παραχώρησε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου με τον δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη

 

«Όταν αναλάβαμε, βρήκαμε χρέος 300 χιλιάδες ευρώ. Με τις 200 χιλιάδες ευρώ που παραλάβαμε είχαμε και τα έξοδα που έτρεχαν. Μόνο για τα πετρέλαια ήταν 40 χιλιάδες και τη ΔΕΗ 31 χιλιάδες. Στις καθαρίστριες, χώρια τα λεφτά που είχαμε, συμπληρώναμε για τη μισθοδοσία τους» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Δασκαλούδης.

 

«Δώσαμε χρήματα στους διευθυντές για να τα διαχειρίζονται οι ίδιοι. Περίπου το 1/4. Έγινε καλή διαχείριση», σημείωσε. 

 

«Παραδίδουμε την σχολική επιτροπή με μηδενικό σχεδόν χρέος. Υπάρχουν 33 χιλιάδες ευρώ περίπου στους τραπεζικούς λογαριασμούς των σχολείων και η σημερινή διοίκηση παραλαμβάνει 70 χιλιάδες για να εξυπηρετήσει τα σχολεία». 

 

Για το χρέος που υπάρχει καύσιμα του 2019 ο κ. Δασακλούδης είπε ότι «τα χρωστάμε γιατί η προηγούμενη διοίκηση δεν είχε προλάβει να υπογράψει σύμβαση. Τα χρήματα αυτά τα έχουμε». 

 

«Ανέλαβαν μία επιτροπή με σχεδόν κανέναν υπάλληλο και κατάφερε να την αναβαθμίσει», είπε ο Θόδωρος Μουριάδης.