Απεβίωσε σήμερα, ξημερώματα Σαββάτου 27 Μαρτίου σε νοσοκομείο της Μόσχας ο ιδρυτής του ομίλου Μουζενίδη, Μπόρις Μουζενίδης, σε ηλικία 60 ετών. Ο θάνατος προήλθε από ανακοπή καρδιάς, λόγω επιπλοκών από τον κορωνοϊό.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Μπόρις Μουζενίδης κόλλησε τον ιό στη Μόσχα, όπου ταξίδεψε για την έκθεση τουρισμού ΜΙΤΤ και στη συνέχεια παρέμεινε εκεί.

 

Γεννημένος στη Γεωργία το 1961 από Έλληνες γονείς, ποντιακής καταγωγής, ο Μουζενίδης ήρθε στην Ελλάδα όταν επετράπη σε ομογενείς από τις δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης να επιστρέψουν στη γενέτειρα.

 

Ο ομογενής επιχειρηματίας, που ξεκίνησε με ένα βουλκανιζατέρ στη Γεωργία και στα μέσα της δεκαετίας του ’90 ερωτεύτηκε την Καστοριά και τις γούνες της, φέρνοντας 50.000 Ρώσους και Ρωσίδες το χρόνο στην πόλη για να αγοράσουν γούνα, ξεκίνησε το 1995 το ταξιδιωτικό γραφείο Mouzenidis Tours, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που αποτέλεσε το έναυσμα για τη δημιουργία του ομίλου Μουζενίδη τα επόμενα χρόνια.

 

Ο Μπόρις Μουζενίδης, άνθρωπος με χαμηλό προφίλ, που απέφευγε τη δημοσιότητα, λάτρευε την Ελλάδα και πιο πολύ τη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη, την ελληνική μουσική, το απέραντο ελληνικό γαλάζιο. Γι αυτό και βάφτισε την αεροπορική εταιρεία Ellinair, αναθέτοντας στο σχεδιαστή Ιωάννη Κωστίδη να δώσει χρώματα και λογότυπο, που να θυμίζουν Ελλάδα. Έτσι προέκυψε η «γαλανόλευκη» Ellinair, η οποία έγινε η γέφυρα του ομίλου μεταξύ Ελλάδας και των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών.

 

Ο όμιλος Μουζενίδη επί σχεδόν μια 20ετία αποτελεί ηγετική δύναμη στην τουριστική αγορά της Ανατολικής Ευρώπης με προορισμό τη χώρα μας

 

Έδρα της εταιρείας από τα πρώτα της βήματα μέχρι και σήμερα, είναι η πόλη της Θεσσαλονίκης, ενώ πλέον λειτουργούν πολυάριθμα υποκαταστήματα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος, όπως η Αθήνα, η Πιερία, η Χαλκιδική, η Πελοπόννησος, η Κρήτη, η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Θάσος και η Ζάκυνθος.

 

Έχοντας αποδείξει την αξιοπιστία και τη φερεγγυότητά του στα συνεργαζόμενα τουριστικά γραφεία του εξωτερικού, ο Όμιλος κατάφερε ταυτόχρονα να αναπτύξει και συνεχίζει να αναπτύσσει ένα δίκτυο αποκλειστικών συνεργατών-διανομέων των προϊόντων του, οι οποίοι χρησιμοποιώντας το brand name και το σήμα της εταιρίας, διανέμουν τα τουριστικά προϊόντα  σε διάφορες πόλεις της Ρωσίας, Ουκρανίας, Λευκορωσίας, Μολδαβίας, Καζαχστάν, Σερβίας, Ρουμανίας, Λετονίας, Βουλγαρίας, Βαλτικής, Πολωνίας, Γεωργίας και της Τουρκίας, ξεπερνώντας σήμερα τον αριθμό των 80 γραφείων συνεργατών στις δραστηριοποιούμενες χώρες.

 

Οι βασικότεροι τομείς δραστηριοποίησης του Ομίλου είναι: οι Αεροπορικές Μεταφορές από και προς την Ελλάδα, οι Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις, ο Θρησκευτικός Τουρισμός, ο Εκπαιδευτικός Τουρισμός, ο Θεραπευτικός, Ιατρικός και Ιαματικός Τουρισμός, η Αγοραπωλησία και Κατασκευή Ακινήτων, η Παροχή Υπηρεσιών Φύλαξης, η Παραγωγή και Πώληση Κρασιού και Ελαιόλαδου και πολλά άλλα.

Πηγή: TornosNews