γράφει η

Κάτια Γιαννιυκάκου

 

Στην αγορά 10 αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών προχώρησε η περιφερειακή ενότητα Καβάλας. Θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία του νομού και θα είναι προσβάσιμα να χρησιμοποιηθούν από πολίτες για την παροχή πρώτης βοήθειας σε ενδεχόμενα περιστατικά ανακοπής. 

 

Μάλιστα πρόκειται να δημιουργηθεί και εφαρμογή ώστε δημότες και τουρίστες να γνωρίζουν τα σημεία που βρίσκονται οι απινιδωτές. 

 

Τα σημεία που έχουν επιλεγεί για να τοποθετηθούν, είναι κτίρια που διαθέτουν κάμερες ασφαλείας για την προστασία των μηχανημάτων από τυχόν βανδαλισμούς. 

 

Εθελοντές και πολίτες που επιθυμούν να εκπαιδευτούν στη χρήση των μηχανημάτων θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από σεμινάρια που πρόκειται να πραγματοποιηθούν με τη συνεργασία του ΕΚΑΒ και την αντιπεριφέρεια Καβάλας. 

 

Από τους συνολικά 10 αυτόματους απινιδωτές 4 θα τοποθετηθούν στην Καβάλα, δυο στη Θάσο, δυο στην Ελευθερούπολη και δυο Χρυσούπολη.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης δήλωσε σχετικά: «Οι απινιδωτές στην πόλη της Καβάλας συνιστούν μία σπουδαία προσφορά στον συνάνθρωπο και στην ίδια τη  ζωή. Με υπευθυνότητα, προγραμματισμό και προπάντων με σεβασμό και ενεργό ενδιαφέρον απέναντι στον κάθε συμπολίτη μας, αναλαμβάνουμε μία ουσιαστική πρωτοβουλία, η οποία συμβάλλει στην παροχή  πολύτιμης βοήθειας, προκειμένου να σωθεί όταν και εφόσον παραστεί ανάγκη, μια ανθρώπινη ζωή».