γράφει η 

Κάτια Γιαννουκάκου

 

Απαισιόδοξος για το αν θα λειτουργήσει φέτος ο συνοριακός σταθμός στη Νυμφαία δηλώνει ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και περιφερειακός σύμβουλος Θόδωρος Μαρκόπουλος. 

 

Μιλώντας στον kavalanews 102,8 καταλόγισε ευθύνες στη διοίκηση της περιφέρειας για το γεγονός ότι δεν κινήθηκε νωρίτερα στην εγκατάσταση των απαιτούμενων υποδομών που απαιτούνται σύμφωνα με τα πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας.

 

Θα χειροκροτούσαμε, είπε μια προσπάθεια που θα είχε ξεκινήσει νωρίτερα με τις κατάλληλες υποδομές στο συνοριακό σταθμό, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει και εκτίμησε πως είναι πλέον αργά για οποιαδήποτε κίνηση από την πλευρά της περιφέρειας. 

 

«Υπάρχει προχειρότητα θα έπρεπε να έχουμε δρομολογήσει τις υποδομές της Νυμφαίας να έχουμε πάρει ήδη τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι τα σύνορα θα ανοίξουν με όλα τα απαιτούμενα πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας», είπε ο κ. Μαρκόπουλος. 

 

Αναφορικά με την τουριστική προβολή της περιφέρειας είπε κι εκεί υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση. Επισήμανε πως η περιφέρεια θα έπρεπε να έχει αρχίσει από τον Οκτώβριο τη διαφήμιση του προορισμού μέσω του διαδικτύου και τον Απρίλιο να την ολοκληρώσει.

 

 

«Θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί και το κεφάλαιο των διαδικτυακών εκθέσεων. Δεν έγινε οργανωμένη προβολή και θεωρώ πως όποιος τουρισμός έρθει, αυτό θα γίνει την τελευταία στιγμή, έπρεπε το θέμα της προβολής να είχε τελειώσει», είπε ο κ. Μαρκόπουλος.