Ο βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, Απόστολο Αποστολάκο, συζήτησαν ζητήματα που αφορούν την Ιχθυόσκαλα Καβάλας, η οποία αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες Ιχθυόσκαλες της Ελλάδας.

 

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής μετέφερε στον κ. Αποστολάκο μια σειρά προβλημάτων και προτάσεων, που του είχαν θέσει οι επαγγελματίες και εργαζόμενοι στην Ιχθυόσκαλα, μετά από σειρά επαφών που είχε μαζί τους. 

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού αποδέχθηκε τόσο το αίτημα για την τοποθέτηση ειδικών θυρών γύρω από την “σάλα” της Ιχθυόσκαλας, με στόχο την προστασία των αλιευμάτων από την θερμοκρασία και τις καιρικές συνθήκες όσο και το αίτημα για τοποθέτηση αντίστοιχων κλιματιστικών, προκειμένου να διατηρείται η θερμοκρασία που επιβάλλουν οι υγειονομικές συνθήκες διακίνησης των ψαριών. Μάλιστα, η τοποθέτηση των ειδικών θυρών θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Μάρτιο, ενώ τα κλιματιστικά θα τοποθετηθούν  μέχρι τον Μάιο.

 

Καίριο σημείο της συζήτησης μεταξύ των δύο ανδρών ήταν το θέμα του συσκευαστηρίου, για το οποίο θα δοθεί άμεση λύση , ώστε να σταματήσουν τα προβλήματα που δημιουργούνται και να εξυπηρετούνται γρήγορα και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία όλοι οι έμποροι διακινητές των αλιευμάτων.

 

Επίσης, ο Γιάννης Πασχαλίδης ανέφερε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού το μεγάλο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί λόγω της απουσίας κτηνιάτρου στο χώρο, δεδομένου δε ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι μείζονος σημασίας, ο Βουλευτής πρότεινε να υπάρξει συνεργασία του Οργανισμού με το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας του ΕΘΙΑΓΕ στη Νέα Πέραμο, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν.

 

Πολύ σημαντικό, επίσης, ότι η διοίκηση του ΟΚΑΑ θα μεριμνήσει άμεσα και για το θέμα της εναπόθεσης και ανακύκλωσης των φελιζόλ μεταφοράς των ψαριών, ενώ τέθηκε στον κ. Αποστολάκο και το ζήτημα της φορολογίας διακίνησης των αλιευμάτων εντός της Ιχθυόσκαλας(ανταποδοτικό τέλος 2%), το οποίο  επηρεάζει την τελική τιμή αλλά και την ανταγωνιστικότητα των ψαριών μας στο εξωτερικό.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης αποδεικνύει για μία ακόμη φορά το ενδιαφέρον του για τον τόπο του και δεσμεύεται ότι θα παρακολουθεί όλα τα σημαντικά θέματα που απασχολούν δεκάδες εργαζόμενους, επαγγελματίες και εμπόρους στην Ιχθυόσκαλα Καβάλας.

(δελτίο Τύπου)