Στα τέλη του του περασμένου έτους σταμάτησαν οι μετρήσεις για τον εντοπισμό ιικού φορτίου στα λύματα της Καβάλας. Είχαν ξεκινήσει στα τέλη Οκτωβρίου του 2020 (δες ΕΔΩ) και αποτελούσε έναν «σύμμαχο» στις υγειονομικές αρχές της περιοχής ώστε να σχηματιστεί η εικόνα διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα. 

 

«Το πρόγραμμα της Περιφέρειας έχει σταματήσει τέλος της χρονιάς. Είναι θέμα χρηματοδότησης, διαδικαστικών κλπ και δεν συνεχίζει. Δεν είναι πανάκεια. Δεν είναι αυτό που σου δείχνει αμέσως τις συμβαίνει. Όταν όμως το συνεκτιμάς με τα αποτελέσματα του ΕΟΔΥ και με άλλες παραμέτρου βοηθάει», είπε σε ερώτηση του KavalaNews.GR ο νομίατρος Καβάλας, Χρήστος Παπαδόπουλος.  

 

Σε ερώτηση για το αν θα έπρεπε να συνεχιστούν ενόψει ενός τρίτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού ο κ. Παπαδόπουλος είπε: «Βεβαίως. Ό,τι κάνεις είναι καλό. Μακάρι να γινόταν αλλά προς το παρόν δεν γίνεται». 

 

Αρχίζουν οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Καβάλας 

 

Την Δευτέρα θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας της Καβάλας (πρώην ΙΚΑ). «Ο σχεδιασμός ήταν να ανοίξουν κι άλλα εμβολιαστικά κέντρα αλλά το ζήτημα είναι να έχεις εμβόλια. Υπάρχουν κάποιες χώρες που είναι παραδείγματα, όπως το Ισραήλ και η Μεγάλη Βρετανία και σύντομα θα φανούν και τα αποτελέσματα». 

 

Για τα τεστ στους υπαλλήλους της Π.Ε. Καβάλας 

 

«Κάνουμε τακτικά τεστ στους υπαλλήλους της ΠΕ Καβάλας και των συστεγαζόμενων υπηρεσιών εφόσον είναι διαθέσιμος ο ΕΟΔΥ καθώς πρέπει να γίνονται συνέχεια. Είναι βασικό όσο προχωράει ο εμβολιασμός και όσο αυξάνονται αυτοί που εμβολιάζονται. Αυτό θα κρατήσει την πανδημία περιχαρακωμένη γιατί όταν βρίσκεις έγκυρα τον θετικό ακόμα και τον ασυμπτωματικό είναι πολύ σημαντικό να τον περιορίσεις για να μην υπάρξει περεταίρω μετάδοση. Αυτό είναι το κλειδί» επισήμανε ο κ. Παπαδόπουλος