Ότι απέκλεισε γυναίκες από τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Καβάλας καταλογίζει στον δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη ο δημοτικός σύμβουλος Μάκης Παπαδόπουλος. 

 

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας» καταλογίζει επίσης στη δημοτική αρχή ότι ευνόησε δικό της μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ που παραιτήθηκε πρόσφατα και του ενοικίασε το κυλικείο στη δημοτική αγορά της Καβάλας με μειωμένο ενοίκιο κατά 60% αφού είχε αποθαρρύνει νωρίτερα ανταγωνιστικές προσφορές. 

 

Η ανακοίνωση του Μάκη Παπαδόπουλου: 

 

"Με το απαράδεκτο πρόσχημα της “εμπειρίας” και των “φυσικών ικανοτήτων”, η διοίκηση του Δήμου παραδέχτηκε ότι απέκλεισε γυναίκες κατά την τελευταία πρόσληψη εποχικού προσωπικού στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας.

 

“Κρύβεται” μάλιστα πίσω από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, στους οποίους χρεώνει την επιλογή, λες και είναι δική τους δουλειά να αποφασίζουν τις προσλήψεις. 

 

Παράλληλα, η Δημοτική Αρχή ευνόησε ένα δικό της μέλος στο ΔΣ της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ που παραιτήθηκε πρόσφατα και του ενοικίασε το κυλικείο της Δημοτικής Αγοράς με ενοίκιο μειωμένο κατά 60%, έχοντας αποθαρρύνει προηγουμένως την εμφάνιση ανταγωνιστικών προσφορών.

 

Η διοίκηση του Δήμου συνεχίζει με προκλητικό τρόπο τα ρουσφέτια και τις πελατειακές σχέσεις, αποκλείοντας ουσιαστικά δημότες από το δικαίωμα στην εργασία και στη συμμετοχή σε διαγωνισμούς του Δήμου.   

 

Εμείς είμαστε σταθερά υπέρ της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, της ίσης μεταχείρισης και των ίσων ευκαιριών σε θέσεις εργασίας και διαγωνισμούς του Δήμου για όλους τους δημότες".