Για την ανάγκη για επιτάχυνση των εμβολιασμών, τα λάθη και αλλά και την πιστή τήρηση των μέτρων μέχρι να επιτευχθεί η ανοσία στον πληθυσμό μίλησε ο νομίατρος Καβάλας, Χρήστος Παπαδόπουλος.  

 

«Η πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας όπως και σε ευρωπαϊκές χώρες είναι πολύ αργή δυστυχώς. Δεν πάει καλά. Περιμέναμε να τρέξει πιο γρήγορα. Έχουν γίνει λάθη στην διαχείριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είδαμε χώρες όπως το Ισραήλ και τη Βρετανία που είναι πολύ πιο μπροστά. Ευελπιστούμε ότι εφόσον αυξηθεί η διαθεσιμότητα θα τρέξει πιο γρήγορα. Το σύστημα που έχουμε στη χώρα μας, είναι ψηφιακό, είναι πολύ καλό. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν δόσεις και όταν δεν υπάρχουν δόσεις δεν θα πετύχουμε την ανοσία σε μεγάλο ποσοστό πληθυσμού για να σταματήσουμε την πανδημία ή θα την πετύχουμε αργά», επισήμανε ο νομίατρος. 

 

«Πρέπει να κάνουν όλοι το εμβόλιο όταν έρθει η σειρά τους, να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα γιατί όποια μετάλλαξη και να βγει, με τον ίδιο τρόπο μεταδίδεται και να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Αυτός ο ιός μας έχει εκπλήξει πολλές φορές. Πιστεύω ότι όσο βελτιώνεται ο καιρός τα πράγματα θα βελτιωθούν. Θα ανέβει και η ανοσία του πληθυσμού, άρα δεν χρειάζεται να ανησυχεί ο κόσμος και να συνεχίσει να τηρεί τα μέτρα», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.  

 

Σε ό,τι αφορά τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού ο νομίατρος είπε ότι: «Ο ιός μεταλλάσσεται. Στην αρχή είχαμε την πεποίθηση ότι αυτές οι μεταλλάξεις είναι πιο αργές και δεν θα διαφέρουν πολύ μεταξύ τους. Ας μην προτρέχουμε. Ας μην λέμε ότι έχει αλλάξει και ότι δεν θα τον πιάνουν τα εμβόλια. Ακόμα και στη γρίπη, τα στελέχη που προκύπτουν κάθε χρόνο δεν είναι τα ίδια με τη προηγούμενη χρονιά, αλλά το εμβόλιο λειτουργεί. Μπορεί να μη λειτουργεί στο 100% αλλά λειτουργεί» .