Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της βουλεύτριας Καβάλας Τάνιας Ελευθεριάδου, της Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία  με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Χημικές Βιομηχανίες Ελλάδας και του σωματείου των εργαζομένων στα λιπάσματα Καβάλας, με θέμα την μήνυση που υπέβαλε σε βάρος της ΟΕΧΒΕ ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. Kαθώς και την κατάσταση των εργασιακών σχέσεων των 130 εργαζόμενων των λιπασμάτων της Καβάλας, που εδώ και ένα χρόνο, παρότι έχουν ενεργές συμβάσεις αορίστου χρόνου, παραμένουν εκτός εργασίας.

 

Η αγωγή του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη κατά της ΟΕΧΒΕ, με την οποία ζητά 2 εκ. ευρώ, έρχεται να προστεθεί στο ζοφερό, αντεργατικό τοπίο που συνεχίζεται να φτιάχνεται για τους εργαζόμενους της μοναδικής λιπασματοβιομηχίας της Ελλάδας, αυτής της Νέα Καρβάλης Καβάλας. 

 

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στους εργαζομένους του εργοστασίου, οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκονται σε ομηρία, καθώς και στα μέλη του Δ.Σ. της ΟΕΧΒΕ τα οποία σε βάρος τους έχουν αγωγή ύψους 2 εκ. ευρώ από τον Λαυρεντιάδη, γεγονός πέρα για πέρα απαράδεκτο. Τόνισαν τη σημασία του συνδικαλισμού και την πρωτοφανή δίωξη των εργαζόμενων με αφορμή την άσκηση του καθήκοντος υπεράσπισης των εργατικών τους δικαιωμάτων. 

 

Επίσης, ενημέρωσαν για τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, καθώς και την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε η κ. Ελευθεριάδου και αναμένεται να συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

 

Στη συνάντηση πήραν μέρος ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΟΕΧΒΕ κ.κ. Θεοχάρης και Ξουράφης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα λιπάσματα, κ. Βογιατζίδης και ο Γενικός Γραμματέας, κ. Λίτσας. Συμμετείχαν επίσης ο Ν. Φωτόπουλος, επικεφαλής της παράταξης ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ στη ΓΣΕΕ, ο υπεύθυνος γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, Κ.Μορφίδης, ο Συντονιστής του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής, Γ. Τοπαλιάν και ο Α. Νεφελούδης, μέλος της ΚΕΑ και του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

 

Η κ. Ελευθεριάδου τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων της βιομηχανίας και των διωκόμενων συνδικαλιστών, τονίζοντας ότι είναι αυτονόητο ότι θα αντισταθούν σε κάθε αντεργατική πολιτική που έχει τη σφραγίδα της κυβέρνησης και θα συνεχίσουν να καταγγέλλουν κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

 

(δελτίο Τύπου)