Στις 19:00 σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας με 21 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Υπενθυμίζουμε ότι η προηγούμενη συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε λόγω μη απαρτίας μετά την αποχώρηση από τη συνεδρίαση των παρατάξεων της Δήμητρας Τσανάκα, του Μάκη Παπαδόπουλου και του Νίκου Ξανθόπουλου.

 

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης καταλογίζουν στον δήμαρχο ότι δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Επιπλέον για πρώτη φορά στη σημερινή συνεδρίαση θα παραστεί ως ανεξάρτητος ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Προμούσας. Ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη της Δήμητρας Τσανάκα την προηγούμενη εβδομάδα. 

 

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα εξής:  

 1. Έγκριση του Σχεδίου Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών και Άμεση/Βραχεία Διαχείριση των Συνεπειών από Εκδήλωση Χιονοπτώσεων και Παγετού του Δήμου Καβάλας με την κωδική ονομασία «ΒΟΡΕΑΣ».
 2. Έγκριση ή μη της με αριθμό 282/2020 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Καβάλας (Δ.Ε.Υ.Α.) που αφορά τον «Ορισμό ύψους εγγύησης».
 3. Προσθήκη/Κατάργηση τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑ.Λ, για το σχολικό έτος 2021-2022.
 4. Έγκριση Πρακτικού 120ης Συνεδρίασης Επιτροπής Κυκλοφορίας και Προσβασιμότητας.
 5. Έγκριση μελέτης προσωρινής και εργοταξιακής σήμανσης στο πλαίσιο εκτέλεσης των εργασιών του έργου «Διαπλάτυνση τμήματος οδού Νυρεμβέργης στο ύψος του παλαιού Νοσοκομείου».
 6. Έγκριση χορήγησης έκτης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του 2ου Υποέργου: «Αναβάθμιση Υποδομών του Σχολικού Συγκροτήματος 12ου Δ.Σ. Καβάλας για την εξυπηρέτηση ΑμΕΑ - MIS 5029256» του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση 12ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας» με κωδικό Σ.Α.Ε.Π. 2018ΕΠ03110042.
 7. Εισήγηση έγκρισης χορήγησης τέταρτης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του Υποέργου: «Εργασίες Βιοκλιματικής και Ενεργειακής Αναβάθμισης» Α/Α 1 της Πράξης «Ενεργειακή Αναβάθμιση 12ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας» με κωδικό ΟΠΣ 5029256.
 8. Έγκριση 1ου ΑΠΕ του Υποέργου «Αναβάθμιση Υποδομών του Σχολικού Συγκροτήματος 12ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας για την εξυπηρέτηση ΑμΕΑ»  ΑΑ 2 της Πράξης MIS 5029256.
 9. Έγκριση 2ου ΑΠΕ του υποέργου «Εργασίες Βιοκλιματικής και Ενεργειακής Αναβάθμισης» ΑΑ 1 της Πράξης  «Ενεργειακή Αναβάθμιση 12ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας» με κωδικό ΟΠΣ 5029256.
 10. Συγκρότηση επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής παραλαβής του έργου «Ανάπλαση δημοτικού οικοπέδου στην οδό Ισμήνης».
 11. Συγκρότηση επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής παραλαβής του έργου «Συντηρήσεις Δημοτικών κτιρίων Δήμου Καβάλας έτους 2018».
 12. Συγκρότηση επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής παραλαβής του έργου «Συντηρήσεις Δημοτικών κτιρίων Δήμου Καβάλας έτους 2019».
 13. Δωρεάν παραχώρηση χρήσης γεωτεμαχίου στην περιοχή Καλαμίτσας.
 14. Απευθείας αγορά ακινήτου στην συμβολή Βάρδα & Ηφαιστίωνος.
 15. Έγκριση για την  τοποθέτηση ξύλινων γλαστρών με παγκάκι επί του πεζοδρομίου στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 5.
 16. Καθορισμός ανώτατου επιτρεπτού χρηματικού ορίου τηλεφωνικών κλήσεων.
 17. Άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού για το έργο «CREA CENTERS» του προγράμματος Joint Operational Programme Black Sea Basin 2010-2020.
 18. Απαλλαγή Δημοτικών Τελών Καθαριότητας και Φωτισμού σε εκτός  σχεδίου  περιοχή.
 19. Απαλλαγή Δημοτικών Τελών σε εποχική επιχείρηση.
 20. Παραχώρηση γηπέδου ποδοσφαίρου Φιλίππων για διεξαγωγή αγώνων αθλητική περίοδο 2020-2021.
 21. Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Καβάλας με τον αναπληρωτή του προκειμένου να συμμετέχουν στη συγκρότηση Επιτροπής για τη αξιολόγηση-χορήγηση-ανανέωση αδειών εκμίσθωσης θαλασσίων μέσων αναψυχής, για το έτος 2021.

Οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μεταδίδονται ζωντανά μέσω του διαδικτύου στην διεύθυνση της ιστοσελίδας του Δήμου Καβάλας (www.kavala.gov.gr), και μέσω facebook.