Με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας και τον Δήμαρχο Καβάλας, ο επικεφαλής της παράταξης «ο Τόπος της Ζωής Μας», Μάκης Παπαδόπουλος δηλώνει ότι θα συμμετάσχει στη συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων αλλά και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ύπο προϋποθέσεις. 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

 

«Είχαμε την ελπίδα ότι, με την αποχή της πλειοψηφίας των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου από την 1η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα αλλάζατε στάση απέναντι στις δημοτικές παρατάξεις, δείχνοντας επιτέλους σεβασμό στον ρόλο τους, αλλά και στον ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Δυστυχώς, αντί να προσπαθήσετε να βελτιώσετε την κατάσταση, επιλέξατε να την κάνετε χειρότερη.

 

Σας ενημερώνουμε ότι η παράταξή μας θα συμμετέχει τόσο στη σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, όσο και στη 2η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (που ορίστηκαν και οι δύο για την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021), υπό τις εξής προϋποθέσεις:

 

1.   Να ανακαλέσει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου τις απαράδεκτες επιστολές προς παρατάξεις και Δημοτικούς Συμβούλους με τις οποίες τους απειλεί με πειθαρχικά μέτρα, επειδή  απέχουν από τις συνεδριάσεις ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη στάση του Δημάρχου σε διάφορα κρίσιμα θέματα του Δήμου.

 

2.   Να αποδοκιμάσει ο Δήμαρχος το αντιδημοκρατικό και εκβιαστικό περιεχόμενο των επιστολών.

 

3.   Να δώσει εξηγήσεις ο Δήμαρχος για τους λανθασμένους χειρισμούς του που οδήγησαν στο κλείσιμο του πάρκινγκ ΡΟΔΟΠΗ και φυσικά για τις συκοφαντίες που αναπαράγει σε βάρος των παρατάξεων, και ειδικά της δικής μας παράταξης.

 

4.   Να δεσμευτεί ο Δήμαρχος ότι θα υλοποιήσει άμεσα όλες τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των διοικητικών οργάνων των νομικών προσώπων του Δήμου οι οποίες παραμένουν σε εκκρεμότητα.

 

Κύριε Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε,

 

θα περιμένουμε να δούμε στην πράξη τις πρωτοβουλίες σας για έναν ειλικρινή, δημοκρατικό και ουσιαστικό διάλογο ανάμεσα στη διοίκηση του Δήμου και τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Χωρίς απειλές, εκβιασμούς και συκοφαντίες».