Εξηγήσεις από τον δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη για την "στημένη" εκπομπή σε τηλεοπτικό σταθμό της Καβάλας όπου συμμετείχε και ο επικεφαλής της "Συμπαράταξης Πολιτών" Άρης Βέρρος, αλλά και απαντήσεις για μία σειρά από θέματα που έχει θέσει η παράταξη ζητά ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Σωτηριάδης. 

 

Η ανάρτηση του κ. Σωτηριάδη: 

 

"Την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου ο επικεφαλής της παράταξής μας Άρης Βέρρος συμμετείχε μαζί με άλλους δύο επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων (Δ. Τσανάκα και Μ. Παπαδόπουλο) και τον δήμαρχο Καβάλας (Θ. Μουριάδη) στην τηλεοπτική εκπομπή "Εξελίξεις" του ENA Channel με τον δημοσιογράφο Γιάννη Χατζηεμμανουήλ.

 

Η θεματολογία αφορούσε τον απολογισμό της σημερινής δημοτικής αρχής από τον Σεπτέμβρη του 2019 έως και σήμερα. Ήταν γνωστό σε όλους ποιοι θα συμμετέχουν και το θέμα της συζήτησης. Ως Συμπαράταξη Πολιτών εκφράσαμε την δική μας γνώμη για τα έως τώρα πεπραγμένα στο δήμο Καβάλας, υποβάλαμε ερωτήματα, προτείναμε και ασκήσαμε κριτική στη διοίκηση του δήμου Καβάλας με γνώμονα πάντα το συμφέρον των δημοτών μας. Αυτό προφανώς δεν άρεσε στον κύριο δήμαρχο.

 

Την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου ο δήμαρχος Καβάλας στο δημοτικό συμβούλιο χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη εκπομπή ως στημένη χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένα στοιχεία που να αποδεικνύουν τον χαρακτηρισμό αυτό. Μία "στημένη" εκπομπή στην οποία συμμετείχε από την αρχή έως το τέλος. Δεν σταμάτησε όμως εκεί.

 

Συνέχισε ο κ. Μουριάδης λέγοντας πως είχε απέναντί του τρία άτομα (εννοούσε τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων) οι οποίοι έλεγαν "το κοντό και το μακρύ τους". Προφανώς ο δήμαρχος Καβάλας θέλει μόνο να του λένε καλά λόγια και να του χαϊδεύουν τα αυτιά. Να μην υπάρχει αντίλογος και να μην του ασκούν κριτική. Μόνο που αυτά συνέβαιναν άλλες εποχές και σίγουρα όχι σε δημοκρατικό πολίτευμα.

 

Μετά από δέκα μέρες ο κ. δήμαρχος δεν έχει ακόμα κατονομάσει ποιος ή ποιοι έστησαν την εκπομπή στην οποία συμμετείχε κι ο ίδιος. Πέταξε απλά την λάσπη στον ανεμιστήρα. Ως δημοτική παράταξη με 11 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας στο δημοτικό συμβούλιο θεωρούμε απαράδεκτες και προσβλητικές τέτοιου είδους δηλώσεις και τον καλούμε ξανά να μιλήσει με συγκεκριμένα στοιχεία αλλιώς να ανακαλέσει και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. Οφείλει να συνειδητοποιήσει πως είναι δήμαρχος κι ως πρώτος πολίτης του δήμου Καβάλας οφείλει να αναλάβει την ευθύνη των λεγομένων του.

 

Επίσης, θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον δήμαρχο Καβάλας. Είπε ότι λέγαμε το κοντό και το μακρύ μας. Αλήθεια κ. δήμαρχε, η ερώτηση που θέσαμε και αφορούσε τη μισθοδοσία των εργαζόμενων στο Βοήθεια στο Σπίτι και στους παιδικούς σταθμούς είναι "το κοντό και το μακρύ μας"; Η μη τήρηση -από τη διοίκησή σας αλλά κι εσάς προσωπικά- αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου είναι "το κοντό και το μακρύ μας";

 

Περιμένουμε απαντήσεις κύριε δήμαρχε. Ευχόμαστε μόνο να μην περιμένουμε όσο περιμένουν και οι εργαζόμενες του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι να τηρήσετε τις δεσμεύσεις σας και να σταματήσετε τον εμπαιγμό προς το πρόσωπό τους".

 

Δείτε το απόσπασμα από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: