Τέλος στην παραφιλολογία  σχετικά με το επόμενο βήμα της άρσης των μέτρων του κορωνοϊού έβαλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας στην Ολομέλεια ξεκαθάρισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων των σχολείων.

 

«Όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν», επισήμανε χαρακτηριστικά, υπαινισσόμενος ότι η επαναλειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων, της εστίασης και των μετακινήσεων μεταξύ των νομών πάει για αργότερα.

 

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, στόχος της κυβέρνησης είναι μέσω του εμβολιασμού να φτάσουμε στην ασφάλεια και την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων, διότι «η γρήγορη θωράκιση της υγείας σημαίνει ταχύτερη ανάκαμψη της οικονομίας και ταχύτερη ανάσα για την κοινωνία».

 

Σε κάθε περίπτωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογράμμισε ότι η χώρα βαδίζει με μικρά αλλά προσεκτικά βήματα προς την μερική κανονικότητα. «Άνοιξε το λιανεμπόριο ενώ εξακολουθούν να ισχύουν τοπικές παρεμβάσεις σε περιοχές όπου υπάρχουν εστίες έξαρσης του ιού», υπογράμμισε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι πλέον εφαρμόζεται το κυλιόμενο σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο τα δεδομένα των προηγούμενων εφτά ημερών θα καθορίζουν το σχέδιο των επόμενων.

 

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι από σήμερα αυξάνονται τα σημεία εμβολιασμού. Συγκεκριμένα, προστίθενται 56 κέντρα υγείας συνολικά δηλαδή 164 νέα σημεία. «Όλα εξελίσσονται ομαλά σύμφωνα με την ενημέρωση που είχα», προσέθεσε χαρακτηριστικά.