Το 73% των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Χρυσούπολης πεθύμησαν το σχολείο κι αυτό που τους λείπει περισσότερο είναι οι φίλοι τους σύμφωνα με τη διαδικτυακή έρευνα με θέμα την τηλεκπαίδευση που πραγματοποίησαν οι μαθητές της Γ’ τάξης του σχολείου από τις 18 έως τις 23 Δεκεμβρίου. Η έρευνα έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας με τη χρήση ερωτηματολογίου 

 

Το δείγμα  της έρευνας ήταν οι 171 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου και συγκεκριμένα από την Α΄ Γυμνασίου: 60 μαθητές, από τη  Β΄ Γυμνασίου: 41 μαθητές και από την Γ΄ Γυμνασίου: 70 μαθητές. Οι μαθητές απάντησαν σε μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με την τηλεκπαίδευση με υπεύθυνο καθηγητής της έρευνας τον τεχνολόγο, Γιώργο Ξανθόπουλο.

 

Η σύνταξη του ερωτηματολογίου έγινε από τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου με τη βοήθεια του καθηγητή. Ζητήθηκε από τους μαθητές να απαντήσουν στις ερωτήσεις του ερωτηματολογίου. 

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

 

72% των μαθητών προτιμάει το σχολείο.

Οι περισσότεροι μαθητές (73%) πεθύμησαν το σχολείο και αυτό που τους λείπει περισσότερο είναι οι φίλοι τους.

 

Η πνευματική κούραση των μαθητών είναι μεγαλύτερη με την τηλεκπαίδευση , ενώ η σωματική τους μικρότερη.

 

Στεναχωριούνται που περνάνε τόσες ώρες μπροστά σε μια οθόνη(61%) και η συντριπτική πλειοψηφία καταλαβαίνει καλύτερα το μάθημα στο σχολείο(83%).

 

 

Από τα θετικά της τηλεκπαίδευσης είναι ότι κοιμούνται περισσότερο επειδή ξυπνούν 5 λεπτά πριν ξεκινήσει το μάθημα. Στα αρνητικά ότι περνούν πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή και ότι δεν βλέπουν τους φίλους τους.

 

 

Οι πιο συχνές φράσεις των μαθητών στην τηλεκπαίδευση είναι: «Με πέταξε έξω» και «Πείτε στον καθηγητή να με βάλει». Οι πιο συχνές φράσεις των καθηγητών : «Βγες και ξαναμπές» και « γράψε στο chat».

 

 

Οι μαθητές μας δε λένε ψέματα ότι έχουν προβλήματα στη σύνδεση για να γλυτώσουν την εξέταση, αλλά μερικές τρώνε και πίνουν, γράφουν μηνύματα στους φίλους τους και σερφάρουν στο διαδίκτυο, ενώ γίνεται το μάθημα.

 

Στα αστεία της τηλεκπαίδευσης είναι ότι οι καθηγητές κάνουν μάθημα και κάποιοι μαθητές ρίχνουν και έναν υπνάκο.

 

Επιμέλεια: Κάτια Γιαννουκάκου