έρευνα

Το spitogatos insights έκανε μία πανελλαδική έρευνα που αφορά τις καλύτερες περιοχές σε όλη την Ελλάδα που μπορεί να μείνει κάποιος.

Η αξιοκρατία, η διαφάνεια και η ασφάλεια, είναι οι βασικές παράμετροι για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων, ενώ ο κύριος λόγος για την επιστροφή τους είναι η επιθυμία τους να ζήσουν στη χώρα τους. 

Το Οικολογικό πολιτιστικό ζωοφιλικό σωματείο “Αίσωπος” σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Προστασίας Ζώων “TiNG e.V.” πραγματοποίησαν, μέσω πιστοποιημένης εταιρείας δημοσκοπήσεων και ερευνών, την παρακάτω έρευνα στον Δήμο της Καβάλας τον Ιανουάριο του 2024. 

Αρνητικά κρίνουν οι επτά στους δέκα επαγγελματίες στην Καβάλα το νέο φορολογικό νομοσχέδιο σύμφωνα με το δέκατο οικονομικό βαρόμετρο του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Αν και ο Economist ανέδειξε την Ελλάδα ως χώρα της χρονιάς, από ότι φαίνεται οι αριθμοί μπορεί να ευημερούν, οι άνθρωποι όμως… όχι. Ο πληθωρισμός έχει προκαλέσει την μείωση της οικονομικής δυνατότητας των πολιτών.

“Μεγάλη ανησυχία υπάρχει στους καταναλωτές, καθώς το διαθέσιμο εισόδημα είναι μειωμένο λόγω των ανατιμήσεων που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια και αυτό φαίνεται στην ψυχολογία του καταναλωτικού κοινού”, είπε στην ΕΡΤ ο γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) Λευτέρης Κιοσές.

Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τα ΛΟΑΤΚΙ ζητήματα, μεταναστευτικό, διαδηλώσεις, δημοκρατία, θανατική ποινή και κλιματική αλλαγή.

Μειώνουν την κατανάλωση βασικών αγαθών για να ανταπεξέλθουν στην ακρίβεια. Δεν διαθέτουν αποταμιεύσεις, ούτε έλαβαν αύξηση κατά το τελευταίο έτος. Δεν περιμένουν επίδομα τριετιών, ενώ δεν αμείβονται τις υπερωρίες τους όσοι εργάζονται υπερωριακά.

Ενδιαφέροντα στοιχεία για το μέσο προσδόκιμο ζωής στις χώρες της Ευρώπης το 2021 δημοσίευσε η Eurostat. Σύμφωνα με την έρευνα, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει 80,1 χρόνια και η Ελλάδα συγκεκριμένα 80,2 χρόνια.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού πραγματοποίησε έρευνα τιμών στα απορρυπαντικά Skip και Ariel, τόσο σε αυτά που διατίθενται με τη μορφή καψουλών όσο και σε αυτά που έχουν τη μορφή σκόνης πλυντηρίου.

Ολοκληρώθηκε η επιστημονική μελέτη για τη βιοποικιλότητας της Χλωρίδας και Πανίδας του Παγγαίου Όρους στο πλαίσιο του έργου Mobile Biodiversity.

Η εξαιρετικά θετική καλοκαιρινή περίοδος σε συνδυασμό με τις υψηλές πληρότητες σε όλες τις εορτές και αργίες για φέτος

Περισσότεροι από ένας στους πέντε ανθρώπους έχουν υποστεί κάποιουείδους βία ή παρενόχληση στον χώρο εργασίας τους

Το στρες της πανδημίας φαίνεται να επέφερε οργανικές αλλαγές στους εγκεφάλους ορισμένων τουλάχιστον εφήβων

Μια μέθοδο αντιμετώπισης της κατάθλιψης μέσα σε δύο ώρες ανακάλυψε ομάδα ερευνητών από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Ναντζίνγκ στην Κίνα.

Τη σοβαρή ανησυχία τους για την ενεργειακή κρίση και τις ανατιμήσεις προϊόντων εκφράζουν οι πολίτες στην έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ).

Η  PRORATA S.A διεξήγαγε πανελλαδικής κάλυψης έρευνα σε δείγμα 2047 ατόμων κατά το διάστημα 11-14 Ιουλίου 2022, διερευνώντας τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών καθώς και αυτή των προσώπων της κυβέρνησης και της σκιώδους κυβέρνησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τους κραδασμούς που δέχονται οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί και η αγορά από το κύμα ακρίβειαςαποτυπώνει έρευνα της εταιρείας Netrino, από την οποία προκύπτει ότι οι Έλληνες αναγκάζονται να περιορίσουν ακόμη και τις αγορές ειδών πρώτης ανάγκης για να ανταπεξέλθουν στις ανατιμήσεις.

Μία θέση στο Δημόσιο «ονειρεύονται» οι Έλληνες όπως φαίνεται στην παρακάτω έρευνα, με 1 στους 3 να την θεωρεί ως την καλύτερη επαγγελματική επιλογή. 

 

Ακρίβεια, χαμηλοί μισθοί και συνθήκες εργασίας είναι τα ζητήματα που ανησυχούν την κοινωνία κατά την τρέχουσα περίοδο, διατηρώντας - ή και ενισχύοντας - την ένταση των αρνητικών συναισθημάτων (απογοήτευση, θυμός, απελπισία και φόβος) για την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της Prorata

Οι Έλληνες αγαπάνε πολύ τον καφέ. Είτε τον φτιάχνουν σπίτι τους είτε τον παραγγέλνουν έξω. Ποιός είναι όμως ο καφές που προτιμούν να πίνουν;

 

Μελέτες έχουν δείξει  ότι το 45% των ανδρών αναφέρουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι με το μέγεθος του πέους τους και θα επιθυμούσαν να είχαν μεγαλύτερο.

Μια πρόσφατη μελέτη της ουρολογικής εταιρείας στην Ελλάδα, έδειξε ότι περίπου το 30% των ανδρών στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν προβλήματα σεξουαλικής λειτουργίας.

Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έχουν μετατραπεί σε βασικά κανάλια παραπληροφόρησης, διάχυσης ψευδών ειδήσεων και πόλωσης, κάτ

Σε άμεση κινητοποίηση σε πανελλαδικό επίπεδο των εισαγγελικών αρχών προκειμένου να αναχαιτιστεί το κύμα παρανομίας με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβο

Ενδιαφέροντα για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη είναι τα ευρήματα της έρευνας με τίτλο «Βαρόμετρο της Βόρειας Ελλάδας» (Northern Greece Insights- NGI) που δημοσίευσε η

Ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα της μελέτης που εκπόνησε το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (

Συμπληρώνοντας 200 χρόνια από τον αγώνα για ανεξαρτησία, ο αναστοχασμός πάνω στο παρελθόν αλλά και η αποτίμηση του τελευταίου αποτελούν μια διαδικασία στην οποία εκ των πραγμάτων εμπλεκόμαστε ολοέν

Σαρωτικές είναι οι νέες αποκαλύψεις για την κακοποίηση ανηλίκων από τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη που τις τελευταίες εβδομάδες απασχολεί την επικαιρότητα και πλέον και τη Δικαιοσύνη. 

Οι αποκαλύψεις της ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας Σοφίας Μπεκατώρου οδήγησαν και άλλες γυναίκες, αθλήτριες και άλλες, να μιλήσουν για αντίστοιχα βιώματα, τα οποία φαίνεται ότι είναι πολύ σύνηθες φαινόμενο. Σύμφωνα με την έρευνα της Prorata, οι ερωτώμενοι πιστεύουν σε ποσοστό 87% ότι είναι δύσκολο να δικαιωθεί το θύμα της σεξουαλικής παρενόχλησης.

 

Σελίδες