Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης συνάντησε την Πέμπτη (14/1) τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη. Κύριο θέμα συζήτησης τους ήταν η λειτουργία των καταστημάτων της Π.Ε. Καβάλας.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Βουλευτής μετέφερε στον Υπουργό τους προβληματισμούς των επιχειρηματιών της περιοχής, οι οποίοι πλέον αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Ο Βουλευτής επίσης αναφέρθηκε σε πρότερη επιστολή που είχε στείλει στον Υπουργό τον προηγούμενο μήνα, και ζήτησε από τον Υπουργό να εξεταστεί εκ νέου το αίτημα του και να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να πραγματοποιούν αγορές κατόπιν ραντεβού.

 

Επίσης, ο Βουλευτής κατέθεσε εγγράφως στον Υπουργό αίτημα για ρύθμιση του καθεστώτος του ύψους και των εντάσεων ενίσχυσης προς όφελος των επιχειρήσεων Αγροδιατροφής, οι οποίες έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα.

 

Ο Υπουργός απάντησε πως λόγω και της προσωπικής του εμπειρίας γνωρίζει πολύ καλά το πρόβλημα. Ενημέρωσε τον Βουλευτή πως διάβασε με ενδιαφέρον την επιστολή του και βλέπει πολύ θετικά το ενδεχόμενο ανοίγματος των καταστημάτων και διενέργειας αγορών κατόπιν ραντεβού. Τέλος, διαβεβαίωσε τον Βουλευτή πως θα υπάρξουν εξελίξεις σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα για το ζήτημα των καταστημάτων, ενώ θα ενσκύψει με προσοχή στο θέμα των επιχειρήσεων Αγροδιατροφής.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Ο Υπουργός και το επιτελείο του καταβάλλουν αδιάκοπες προσπάθειες προκειμένου να δοθεί η αναγκαία ανάσα στην αγορά. Βρίσκομαι σε συνεχή επαφή με τον εμπορικό κόσμο της Π.Ε. Καβάλας, ζω ανάμεσά τους και μοιράζομαι τον προβληματισμό τους. Είμαι σίγουρος πως θα έχουμε θετικές εξελίξεις, καθώς πλέον η κατάσταση είναι κρίσιμη. Συνεχίζουμε…»

 

(δελτίο Τύπου)