Μία μεγάλη έρευνα έπειτα από πρωτοβουλία πολιτών της Θάσου ξεκίνησε το προηγούμενο διάστημα με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού στη νότια πλευρά του νησιού μέσα από σκέψεις, προτάσεις και τη συμπλήρωση ερωτηματολογίου. 

 

«Ξεκινήσαμε τον Ιούνιο μαζί με έναν συνεργάτη τον Λάμπρο Σακελλαριου με μια έρευνα σχετικά με τον βαθμό ικανοποίησης των επισκεπτών της Νότιας Θάσου βασισμένα στις κριτικές που υπήρχαν στην Google. Στην πορεία δημιουργήθηκε η ομάδα  Visit south Thassos στο facebook μέσω της οποίας μας δόθηκε η ευκαιρία να επικοινωνήσουμε με φίλους, γνωστούς και επισκέπτες της Θάσου», είπε στο KavalaNews.GR ο Κυριάκος Μαρκιανός

 

Μπαίνοντας κάποιος στον ιστότοπο https://astrida.eu/WordPress/question_start/?fbclid=IwAR3NXipb61Q0MrJLuNlkS3e6q4VO5OlOISAnWCou6JJdZMAVtpL8xpnHwis  θα συναντήσει σκέψεις και προβληματισμούς που έχουν να κάνουν με την πανδημία του κορωνοϊού και κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει την τουριστική σεζόν του 2021: 

 

«Και τώρα τι κάνουμε;

 

Βρισκόμαστε στη μέση της πανδημίας του κορωνοϊού! Οι συνέπειες στον υγειονομικό τομέα είναι ήδη ορατές με πολλές χιλιάδες κρούσματα και δυστυχώς οι απώλειες σε νεκρούς έχουν ξεπεράσει τις πέντε χιλιάδες στην χώρα μας. Ήδη πολλοί επαγγελματικοί κλάδοι έχουν πληγεί ενώ η συνέχεια θα είναι ακόμα πιο δύσκολη. Τις συνέπειες στον τουρισμό τις βιώνουμε ήδη και είναι καταστροφικές.

 

Όμως η ζωή συνεχίζεται  και οι σκέψεις για την συνέχεια είναι κάτι που βασανίζει τον καθένα μας. Το ερώτημα ποια θα είναι η επόμενη μέρα είναι το κύριο ερώτημα που τίθεται και θα είναι καλό να ενώσουμε τις σκέψεις μας, να αναλύσουμε τα δεδομένα και να πάρουμε τις καλύτερες αποφάσεις  για το μέλλον. Με αυτό το σκεπτικό ξεκινάμε μια έρευνα καλώντας σας να συμμετάσχετε ενεργητικά και με υπευθυνότητα ευελπιστώντας να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

 

"Σκοπός μας να αφυπνίσουμε τον κόσμο του τουρισμού"

 

«Το κύριο ερώτημα που πλανάται είναι πως θα είναι το νησί την επόμενη μέρα της πανδημίας. Προβάλαμε μέσα από την ομάδα τις μορφές του εναλλακτικού τουρισμού και απόρροια όλων αυτών των προβληματισμών είναι και η ερεύνα που τρέχει. Σκοπός μας είναι να αφυπνίσουμε τον κόσμο του τουρισμού που πρέπει να έχει γνώμη για τα τετκαινόμενα και να μπορεί να καθορίσει το μέλλον του», επισημαίνει ο κ. Μαρκιανός

 

"Η έρευνα/ερωτηματολόγιο  που γίνεται τώρα είναι στη ουσία συνέχεια αυτής της μελέτης και ασχολείται περισσότερο με τον τρόπο που βλέπουν και κρίνουν οι επαγγελματίες της Θάσου τη κατάσταση. Η πλατφόρμα της ερευνάς είναι η «Θάσος Δέκα Χρόνια Μπροστά», η οποία είναι και η προσωπική μου πλατφόρμα.  Η πλατφόρμα βασίζεται σε open source tools & data bases. To Impressum της σελίδας είναι στη Γερμανική. Τα προγράμματα τα γραφώ ο ίδιος», λέει στο KavalaNews.GR o Λάμπρος Σακελλαρίου

 

Πατήστε εδώ για να δείτε και να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο για την καταγραφή του σφυγμού του σημερινού τουριστικού τοπίου της Θάσου.