"Συμμεριζόμαστε την ανησυχία της τοπικής κοινωνίας ολόκληρου του Έβρου που προκάλεσε η εξαγγελία της κυβέρνησης για την επέκταση της δομής φιλοξενίας παράτυπων μεταναστών και προσφύγων στην Ορεστιάδα", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη "Περιφέρεια σε Δράση" με επικεφαλής τον Κωστή Σιμιτσή.  

 

Αναλυτικά: 

 

"Θεωρούμε πως εγείρονται σοβαρά ζητήματα ασφάλειας την ίδια στιγμή που η περιοχή συνεχίζει να περιθωριοποιείται και να αιμορραγεί δημογραφικά χωρίς να εφαρμόζεται κανένα ειδικό σχέδιο τοπικής ανάπτυξης. Γι' αυτόν τον λόγο δεν μπορούμε παρά να είμαστε αρνητικοί.

 

Ο προγραμματισμός για τη χωροθέτηση παρόμοιων δομών πρέπει να αφορά το σύνολο της επικράτειας και να λάβει υπόψη πως η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σηκώνει ήδη πολύ μεγάλο βάρος, δυσανάλογο προς τον πληθυσμό και την οικονομική της κατάσταση. 

 

Συνεπώς, εκτιμάμε πως το Περιφερειακό Συμβούλιο πρέπει να τοποθετηθεί επί του θέματος, να καταγγείλει την έλλειψη ενημέρωσης και διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία και να αναλάβει δράση από κοινού με άλλους φορείς της περιοχής (Δήμος Ορεστιάδας, ΠΕΔ ΑΜΘ κλπ) για να αποτρέψει τις εξελίξεις". 

 

Τα μέλη της παράταξης «Περιφέρεια σε Δράση»

 

Κωνσταντίνος Σιμιτσής 

Αρχέλαος Γρανάς 

Δημήτριος Δόντσος

Ιωάννης Ζαμπουνίδης

Γεώργιος Ζιμπίδης