Εμμένουν στην απόφασή τους να μη συμμετέχουν στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης «Συμπαράταξη Πολιτών» καταλογίζοντας στον δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη εμπαιγμό στο θέμα των εργαζομένων στη δομή «Βοήθεια στο Σπίτι». Όπως δηλώνει στο kavalalanews.gr ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Σωτηριάδης η παράταξη θα απέχει και από τη σημερινή συνεδρίαση για την ψήφιση του προϋπολογισμού. 

 

Συγκεκριμένα ερωτηθείς σχετικά δήλωσε: 

 

«Πριν από 25 μέρες αποφασίσαμε ως δημοτική παράταξη να απέχουμε από όλες τις συνεδριάσεις των δημοτικών και διοικητικών συμβουλίων του δήμου Καβάλας. Ως ένας από τους τελευταίους τρόπους αντίδρασής μας απέναντι στον εμπαιγμό του δημάρχου Καβάλας που δεν σέβεται τις δημοκρατικές διαδικασίες. 

 

Ο κ. δήμαρχος απαξιώνει το θεσμό του ανώτερου πολιτικού οργάνου όπως είναι αυτός του δημοτικού συμβουλίου. Συνεχίζει να κοροϊδεύει τις εργαζόμενες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και να μην ανακαλεί, ενώ υπάρχει ομόφωνη απόφαση εδώ και μήνες, την έφεση που άσκησε εις βάρος τους. 

 

Τηρώντας την απόφασή μας θα απέχουμε και από τη σημερινή συνεδρίαση για την ψήφιση του προϋπολογισμού αλλά και όσο χρειαστεί μέχρι ο δήμαρχος να δώσει εντολή να ανακληθεί η έφεση. 

 

Ως «Συμπαράταξη Πολιτών» δεν θα ανεχθούμε άλλο να προσβάλουν την αξιοπρέπεια και τη νοημοσύνη μας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να συμπεριφέρεται στους δημοτικούς συμβούλους σαν μαριονέτες. Ας συνειδητοποιήσει ο κ. Μουριάδης πως είναι δήμαρχος κι όχι βασιλιάς κι ότι το δημαρχείο δεν είναι παλάτι να κάνει ό,τι θέλει».