Ένταση επικράτησε στη Βουλή το πρωί της Τρίτης 15 Δεκεμβρίου όταν η βουλευτής Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλεσε «επιδειξία» τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 

 

Συγκεκριμένα, σε σημείο της ομιλίας της ανέφερε η βουλευτής: «Ενώ γνωρίζετε πως έχετε αποτύχει παταγωδώς έρχεστε εδώ να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα και να ικανοποιήσετε τον εγωκεντρικό επιδειξία ανέμελο αρχηγό σας».

 

ΔΕΙΤΕ την ομιλία που προκάλεσε τις αντιδράσεις

 

 

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης παρενέβη μετά το τέλος της ομιλίας της, ζητώντας από τη βουλευτή να ανακαλέσει: 

 

«Αυτό που είπατε είναι ύβρις, σας ζητώ να πάρετε πίσω τον προσωπικό χαρακτηρισμό κατά του Πρωθυπουργού. Τον χαρακτηρίσατε επιδειξία», τόνισε ο Ν. Κακλαμάνης από την έδρα του προεδρείου, ενώ οι δύο παριστάμενοι υπουργοί, Απόστολος Βεσυρόπουλος και Γιώργος Κουμουτσάκος σηκώθηκαν από τα υπουργικά έδρανα φωνάζοντας προς την κυρία Ελευθεριάδου. 

 

«Είσαι απαράδεκτη. Δεν ξέρεις τι λες», είπε κ. Βεσυρόπουλος με τον κ. Κακλαμάνη να απαντά: «Μην της το λες αυτό. Της δίνεις άλλοθι με αυτό που λες. Ξέρει πολύ καλά τι λέει».

 

Εν τέλει ο Νικήτας Κακλαμάνης, και αφού η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε ότι δεν ανακαλεί, τόνισε ότι θα πάρει την ευθύνη με το δικαίωμα που του δίνει ο Κανονισμός της Βουλής να διαγράψει τη λέξη από τα πρακτικά της Βουλής. «Δεν ξέρετε τι σημαίνει; Μήπως θέλατε να πείτε επιδειξιομανής. Άλλο επιδειξιομανής άλλο επιδειξίας», υπογράμμισε επιχειρώντας να σταματήσει την ένταση ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

 

Η ερμηνεία Μπαμπινιώτη για τον "επιδειξία"

 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πάντως δεν άφησε το θέμα εκεί. Σε ανάρτησή της στο twitter επικαλείται την ερμηνεία του κορυφαίου γλωσσολόγου και λεξικογράφου Γιώργου Μπαμπινιώτη, ο οποίος ταυτίζει τη λέξη «επιδειξίας» με τη λέξη «επιδειξιομανής». 

 

«Αποκάλεσα τον κ. Μητσοτάκη επιδειξία (συνώνυμο του επιδειξιομανή, σύμφωνα και με τον Μπαμπινιώτη) και παρεξηγήθηκαν...» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή της η οποία συνοδεύεται από φωτογραφία της σχετικής σελίδας λεξικού καθηγητή Γ.Μπαμπινιώτη αλλά και την ερμηνεία από την "Πύλη για την Ελληνική Γλώσσα". 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ