Προβληματισμός επικρατεί στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για το πως κυλά η πανδημία του κορωνοϊού στην περιοχή. Όλοι παραμένουν ανήσυχοι με τον αριθμό των κρουσμάτων να παρουσιάζει μείωση, αλλά υπάρχει έντονος προβληματισμός για την κατάσταση στα νοσοκομεία.  

 

"Δεν είμαστε ευχαριστημένοι  - Ελπίζαμε σε λιγότερα κρούσματα"

 

"Αυτή τη στιγμή τα κρούσματα στην Περιφέρεια μας είναι μειωμένα 30-40% σε σχέση με αρχές Νοεμβρίου που είχαμε την έξαρση. Εμείς στη Διεύθυνση Υγείας δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Ελπίζαμε ότι θα ήταν λιγότερα. Αυτό που μας προβληματίζει είναι τα υπερφορτωμένα νοσοκομεία μας. Δεν έχει σημασία πολλές φορές ο αριθμός των κρουσμάτων, αλλά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, δηλαδή πόσοι εισάγονται στα νοσοκομεία για τη νοσηλεία τους. Υπάρχει ένας προβληματισμός γιατί αυτή η μεγάλη διαφοροποίηση της βόρειας Ελλάδας σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα", λέει στο KavalaNews.GR ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας της περιφέρειας ΑΜΘ, Κώστας Βενετίδης.  

 

Η προετοιμασία για το τρίτο κύμα της πανδημίας

 

Την ίδια ώρα η προσοχή όλων είναι στραμμένη στο ενδεχόμενο τρίτο κύμα της πανδημίας, που θα συμπέσει με την εποχική γρίπη γεγονός που προκαλεί ανησυχία καθώς θα υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση: " Σαν Διεύθυνση Υγείας θεωρούμε ότι όταν θα μπει για τα καλά ο χειμώνας, τότε που έχουμε και την εποχική γρίπη, το σύστημα ίσως πιεστεί περισσότερο και ειδικά ο ΕΟΔΥ σε ότι στα τεστ. Η προετοιμασία μας ξεκίνησε για το επόμενο δίμηνο και περιμένουμε μία παρτίδα τριών χιλιάδων περίπου rapid tests ώστε να τα έχουμε και αν χρειαστεί λόγω της πίεσης και να τα δώσουμε στον ΕΟΔΥ", επισημαίνει ο κ. Βενετίδης.