Πέθανε το βράδυ της Τετάρτης 25 Νοεμβρίου 2020 σε ηλικία μόλις 63 ετών, ο τέως νομάρχης Καβάλας Θόδωρος Καλλιοντζής. 

 

Έδινε εδώ και πολλούς μήνες μάχη με τον καρκίνο, χωρίς να κρύψει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε. Από την αρχή της πανδημίας την περασμένη άνοιξη είχε περιορίσει πολύ τις επαφές του. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Καβάλας όπου και εξέπνευσε. 

 

Ο Θόδωρος Καλλιοντζής, εκπαιδευτικός στο επάγγελμα, υπήρξε ο 2ος και τελευταίος αιρετός νομάρχης της Καβάλας, έχοντας υπηρετήσει το αξίωμα επί 12 συναπτά έτη. 

 

Υπήρξε ένα από τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ στην περιοχή και τιμήθηκε πολλές φορές με την ψήφο των Καβαλιωτών τόσο στον δεύτερο όσο και στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης. 

 

Η κηδεία του θα γίνει το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου σε στενό οικογενειακό κύκλο λόγω των περιοριστικών μέτρων που είναι σε ισχύ. 

 

Ποιος ήταν

 

Ο Θεόδωρος Καλλιοντζής είχε γεννηθεί το 1957 στο Κοκκινόχωμα Παγγαίου.

 

Σπούδασε στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση συμμετέχοντας στο Δ.Σ. του συλλόγου φοιτητών. Το 1989 εκλέχθηκε στη ΝΟΔΕ Καβάλας. Νομαρχιακός Σύμβουλος Παγγαίου (1989-90, 1991-92), της επαρχίας Καβάλας (1993-94). Μέλος του περιφερειακού συμβουλίου Α.Μ.Θ. Αιρετός Νομαρχιακός Σύμβουλος (1994-98).

 

Ήταν ο δεύτερος αιρετός Νομάρχης της Καβάλας. Εκλέχθηκε με την υποστήριξη της ΝΔ και στο συνδυασμό του υπερνομάρχη Κώστα Τάτση το 1998 κι επανεκλέχθηκε το 2002 και το 2006. Διετέλεσε νομάρχης για 12 συνεχόμενα χρόνια από το 1999 έως και το 2010. 

 

Το 2010 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας απέναντι στον Στάθη Εριφυλλίδη και τον Κωστή Σιμιτσή, ενώ ήταν ήδη νομάρχης και πριν τη λήξη της θητείας του, αφού είχε ήδη προαναγγελθεί η κατάργηση του θεσμού της νομαρχίας με την μετεξέλιξή του σε Περιφέρεια. 

 

Αν και όλοι ανέμεναν ότι θα επέμενε στο δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης, εκείνος δεν έδειξε ενδιαφέρον για να συμμετάσχει στην αιρετή Περιφέρεια. 

 

Τον Αύγουστο του 2010 υπήρξε απόφασης παύσης του από τα καθήκοντά του ως νομάρχη. Οι δικαστικές περιπέτειες αποτέλεσαν την αρχή της δύσης της πολιτικής του καριέρας. 

 

Το 2010 δεν κατάφερε την εκλογή του ως δήμαρχος, ερχόμενος όμως δεύτερος μετά τον τότε δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή. Τα χρόνια που ακολούθησαν δεν φάνηκε να προωθείται ως υποψήφιος βουλευτής, κάτι που ο ίδιος δεν είχε κρύψει ότι επιθυμούσε. 

 

Επέστρεψε στα καθήκοντά του στο δημόσιο σχολείο και αφιέρωσε μεταξύ άλλων πολύ από τον χρόνο του στο σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, εκπαιδεύοντας ενηλίκους. 

 

Το 2013 παραιτήθηκε από τη θέση του ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο και τον διαδέχθηκε η Δήμητρα Τσανάκα. 

 

Τα τελευταία χρόνια ήταν ενεργός στο facebook και σχολίαζε συχνά τα τοπικά και όχι μόνο τεκταινόμενα.