"Σε ένα μήνα θα ξέρουμε τι θα γίνει", είπε κατά τη διάρκεια του αποψινού δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Καβάλας αναφερόμενος στην πεσμένη γέφυρα στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σαυρού. 

 

Σύμφωνα με τον Θόδωρο Μουριάδη, σε περίπου ένα μήνα, θα γνωρίζουμε: 

 

- Αν η γέφυρα αντέχει στατικά, οπότε θα φτιαχτεί μόνο το κομμάτι που έπεσε.

 

- Αν θα χρειάζεται ενίσχυση η υπόλοιπη γέφυρα και φτιάξιμο το κομμάτι που έπεσε.

 

- Αν συμφέρει οικονομικά αυτή η λύση  ή θα πρέπει να γίνει μία καινούρια γέφυρα. Σε διαφορετική περίπτωση να βρεθεί μία νέα λύση.  Ταυτόχρονα θα ληφθούν οι αποφάσεις και θα ξεκινήσει η μελέτη από όποια λύση προκριθεί. 

 

"Μιλάμε με την Εγνατία Οδό ΑΕ και ενημερωνόμαστε για το που βρίσκεται το θέμα. Θεωρούν ότι στο τέλος του 2021 θα είναι έτοιμη η μελέτη για να μπορέσει να δημοπρατηθεί και να γίνει η γέφυρα. Μέχρι τότε θα γίνει η διαπλάτυνση στο σημείο που έχει πέσει η γέφυρα (δες ΕΔΩ) για να μπορέσουμε γι' αυτό το διάστημα των δύο ετών να σταματήσει να γίνεται ο κυκλοφοριακός φόρτος στην Σαππαίων και την Κολοκοτρώνη".

 

Σχετικά με το αν θα είχαμε τη γέφυρα σήμερα ο κ. Μουριάδης είπε:  "Μη νομίζετε ότι θα είχαμε γέφυρα αυτή τη στιγμή. Αυτό που θα είχαμε κερδίσει θα ήταν χρόνος ως προς τις μελέτες οι οποίες ίσως ήταν αυτή τη στιγμή ήταν έτοιμες και κερδίζαμε χρόνο στην κατασκευή.  Δε νομίζω ότι το μέλημα της κ. Τσανάκα ήταν μην γίνει η γέφυρα για να μην το χρεωθεί κάποιος".