Συνελήφθησαν χθες (13-11-2020), στους νομούς Ξάνθης και Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ξάνθης και Καβάλας δύο αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

 

Στην πρώτη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μεταφέρει, παράνομα,  στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Στην δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης  πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα.

 

Τελικά το όχημα εντοπίσθηκε και ακινητοποιήθηκε στην πόλη της Ξάνθης με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.. Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον οδηγό – διακινητή, ο οποίος αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη, ενώ όπως διαπιστώθηκε ο δράστης προωθούσε με το παραπάνω αυτοκίνητο, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και χρηματικό ποσό.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.