Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τάνια Ελευθεριάδου, με αφορμή την μεγάλη ποσοστιαία αύξηση κρουσμάτων του COVID-19 στην Καβάλα.

 

Η κ. Ελευθεριάδου τονίζει την ανυπαρξία διαδικασίας διενέργειας μαζικών τεστ στην Καβάλα, καθώς και τα δεκάδες δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για προβλήματα στη διαδικασία ιχνηλάτησης.

 

Σημειώνει ότι τα νέα καταγεγραμμένα κρούσματα του COVID-19 στην Καβάλα αυξήθηκαν κατά 105%, την εβδομάδα από τις 4 μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, καταγράφοντας τη χειρότερη τάση στην περιοχή, από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τον Έβρο, συμπληρώνοντας πως εδώ και μήνες είναι πάγιο αίτημα των φορέων της Καβάλας η διενέργεια μαζικών τεστ.

 

Αναφέρει, επίσης, ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο, διαπιστώνονται τεράστια προβλήματα σε ό,τι αφορά στις ιχνηλατήσεις οι οποίες, όταν διενεργούνται, γίνονται με μεγάλη καθυστέρηση. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, περιοχή της Θάσου στην οποία, αν και εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα, δεν έγινε ποτέ ιχνηλάτηση. Εξάλλου, τις τελευταίες μέρες καταγράφεται απότομη αύξηση κρουσμάτων σε περιοχή του Δήμου Παγγαίου, για την οποία ο ΕΟΔΥ, ενώ είχε εδώ και μέρες εικόνα της κατάστασης, δεν απέστειλε κλιμάκιο.

 

Ρωτά τον κ. Υπουργό αν προτίθεται να δώσει εντολή να διεξαχθούν, άμεσα, μαζικά τεστ στον πληθυσμό, γιατί δεν έχουν διενεργηθεί μέχρι σήμερα, και αν προτίθεται εξετάσει τις σοβαρότατες καταγγελίες για την προβληματική διαδικασία ιχνηλάτησης στην ΠΕ Καβάλας.