Μεγάλη είναι η ανησυχία που επικρατεί την τελευταία εβδομάδα σε δύο ιδιωτικές κλινικές του νομού Καβάλας, αμφότερες εκτός πόλης, αφού μετά τον εντοπισμό των πρώτων κρουσμάτων κορωνοϊού διαπιστώθηκε ότι είχαν ήδη κολλήσει αρκετοί εργαζόμενοι και νοσηλευόμενοι. 

 

Στη μία από αυτές, όπως είχε γράψει ξανά το KavalaNews, είχαν εντοπιστεί περισσότερα από 30 θετικά στον κορωνοϊό άτομα, μετά από πολλές δεκάδες rapid test που έκαναν μονάδες του ΕΟΔΥ. 

 

Την Δευτέρα 9/11/2020, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε για 2η φορά στην ίδια ιδιωτική κλινική για να διενεργήσει περί τα 50 τεστ σε εργαζόμενους και πάνω από 100 τεστ σε νοσηλευόμενους

 

Τα πρώτα θετικά κρούσματα, επειδή είχαν επιβεβαιωθεί με rapid test, δεν είχαν προσμετρηθεί στην ημερήσια αναφορά. Αυτή τη φορά πρόκειται για μοριακά τεστ PCR, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται το πιθανότερο μέσα στην Τετάρτη 11/11/2020. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες συνεχίζεται η πλήρης απομόνωση του συνόλου της κλινικής από οποιαδήποτε είσοδο ή έξοδο επισκέπτη ενώ υπάρχει και εσωτερική απομόνωση των διαφορετικών πτερύγων της μεταξύ τους. 

 

Αντίστοιχο σύστημα απομόνωσης εφαρμόζει και δεύτερη ιδιωτική κλινική, κι αυτή εκτός πόλης Καβάλας, στην οποία την τελευταία εβδομάδα γίνονται συνεχώς τεστ μετά από τον εντοπισμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο προσωπικό της αλλά και σε νοσηλευόμενους. 

 

Στις δύο περιπτώσεις των ιδιωτικών κλινικών, νοσηλεύονται για μεγάλο διάστημα ηλικιωμένοι ασθενείς κι εκφράζονται φόβοι για πιθανές επιπλοκές στην υγεία τους. 

 

Έχουν γίνει εξάλλου και διακομιδές στο Νοσοκομείο Καβάλας για περαιτέρω εξετάσεις. Η υπόθεση παρακολουθείται πλέον στενά από τις τοπικές αρχές αφού ένας λάθος χειρισμός μπορεί να έχει ολέθρια αποτελέσματα και να επιβαρύνει τα ήδη γεμάτα νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής. 

 

Για την ώρα, πάντως, διαπιστώνεται ότι ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία εξακολουθούν να έχουν τεράστια προβλήματα στις ιχνηλατήσεις οι οποίες, όταν γίνονται, διενεργούνται με πολύ μεγάλη καθυστέρηση