Τα σοβαρότερα προβλήματα σε όλη τη βορειοανατολική Ελλάδα παρουσιάζει η περιοχή της Καβάλας στο σύστημα τηλεκπαίδευσης για τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

 

Αυτό προκύπτει από το σύστημα καταγραφής downdetector (από όπου και η φωτογραφία) το οποίο δίνει αναλυτικά στοιχεία ανά περιοχή, με χρωματισμό στο χάρτη.

 

Η Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή μία από τις χώρες με το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χρήση του προγράμματος Webex της εταιρίας Cisco, με την οποία έχει κάνει σύμβαση το Υπουργείο Παιδείας

 

Η περιοχή της Καβάλας έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή από τις Σέρρες έως τον Έβρο. Όπως προκύπτει από το χάρτη του downdetector, δεν έχουν αναφερθεί (τουλάχιστον πολλά) προβλήματα στη Θάσο ή σε μεγάλα αστικά κέντρα όπως πχ η Αλεξανδρούπολη. 

 

Το Υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 9/11/2020 ανέφερε ότι δόθηκαν νέες οδηγίες στους εκπαιδευτικούς ενώ έκανε γνωστό ότι θα υπάρξει ξανά αναβάθμιση για τη θωράκιση του συστήματος, ωστόσο τα προβλήματα επιμένουν

 

Στην Ελλάδα έχουν δημιουργηθεί περί τις 35.000 ψηφιακές τάξεις Γυμνασίων και Λυκείων που χρησιμοποιούν την πλαταφόρμα Webex. Πάντως η χώρα είναι «μικρός πελάτης» για την πολυεθνική εταιρία, η οποία σήμερα εξυπηρετεί πολύ μεγαλύτερες χώρες.

 

Είναι προφανές ότι για την ώρα δεν υπάρχει ασφαλής τρόπος για να προστεθούν σε αυτή την πλατφόρμα και οι τάξεις των δημοτικών σχολείων, σε περίπτωση που αυτό απαιτηθεί αναγκαίο, αν δεν αποκατασταθούν προηγουμένως τα προβλήματα.