Στην ατζέντα των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού περιλαμβάνεται και ο περιορισμός των μετακινήσεων από και προς το νησί της Θάσου, με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας να έρχεται ήδη σε επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς.

 

«Η κατάσταση είναι επικίνδυνα ανησυχητική. Η διασπορά του ιού στην κοινότητα είναι μεγάλη και δεν θα μπορέσουμε να τη μειώσουμε αν δεν δείξουμε υπεύθυνη στάση», είπε στο KavalaNews.GR η Αναστασία Αντωνίου.

 

Περιορισμός από και προς την Θάσο

 

Η κ. Αντωνίου πήρε την πρωτοβουλία κι έστειλε επιστολή στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ώστε να περιοριστούν οι μετακινήσεις στο νησί της Θάσου, όπως έγινε στο πρώτο κύμα και να ταξιδεύουν μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι και όσοι εργάζονται «για να διαφυλάξουμε το νησί και να μην έχουμε διασπορά».

 

Η κ. Αντωνίου επικοινώνησε με τον δήμαρχο Θάσου, τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη για το συγκεκριμένο θέμα με όλους τους φορείς να είναι θετικοί. «Πρέπει να προστατεύσουμε τους κατοίκους και να μην φορτώσουμε κι άλλο το νοσοκομείο». Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα η Θάσος είναι πράσινη (επίπεδο 1 – ετοιμότητας) στον χάρτη υγειονομικης ασφάλειας, τη στιγμή που η Καβάλα είναι στην κατηγορία 3 (αυξημένης επιτήρησης).

 

Επίσης αυτό που ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας και η πρόεδρος της είναι περισσότερα δρομολόγια από τον Πρίνο για την Καβάλα προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

 

Υπενθυμίζεται υπάρχουν, μέχρι στιγμής δύο δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή