"Σηκωθείτε και παλέψτε με το θηρίο που έχετε". Αυτό είπε η Ρεγγίνα Μακέδου όταν πριν από πέντε μήνες όταν διαγνώστηκε με οξεία λευχαιμία μετατρέποντας την δύσκολη καθημερινότητα  σε δύναμη και κέφι για τη ζωή.

 

Η χαμογελαστή γυμνάστρια μίλησε στην εκπομπή "Συνδέσεις" της ΕΡΤ για την περιπέτεια της, αλλά και το σύμμαχο της στη μάχη που δίνει με την αισιοδοξία της.

 

Η ζωντάνια της αποτυπώνονται στα βίντεο που ανεβάζει η ίδια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  χορεύοντας τα οποία κάνουν θραύση στο διαδίκτυο.

 

Ωστόσο πέντε μήνες νωρίτερα όταν έγινε η αρχική διάγνωση αισθάνονταν, όπως είναι φυσικό, ανήμπορη: "Το ξεκίνημα ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Είχα μια μεγάλη άρνηση. Δεν ήθελα να καθίσω στο νοσοκομείο" θυμάται.

 

Ώσπου μια φίλη της έστειλε ένα βίντεο με μια Αμερικάνα με την ίδια αρρώστια : "Κοίτα χορεύει τον καρκίνο της" μου είπε.

 

Αυτή ήταν η αρχή. "Είναι μια λεπτή γραμμή, αν καταφέρεις να το ξεπεράσεις, μπορείς να το κάνεις, Είναι αυτή η λεπτή γραμμή που ή θα καθίσεις και θα αφεθείς στα χέρια του θεού και των γιατρών ή θα κάνεις και κάτι και η ίδια " λέει.

 

"Δεν σημαίνει βέβαια ότι πρέπει να χορεύουν όλοι" εξηγεί και διευκρινίζει "προσπαθώ να πω δείτε το με αισιοδοξία και χαμόγελο, σηκωθείτε και παλέψτε"

.

Η προσπάθεια της βρήκε μεγάλη ανταπόκριση. Τα μηνύματα που δέχεται είναι πάρα πολλά, όπως και τα βίντεο από πάσχοντες με βαριές ασθένειες που έχουν ακολουθήσει το παράδειγμα της και χορεύουν όπως εκείνη.

 

Τα βίντεο που τη συγκινούν αλλά και της δίνουν μεγάλη χαρά είναι εκείνα παιδιών ηλικίας πέντε έως έντεκα ετών που έχουν μαγνητοσκοπήσει οι μαμάδες τους.