καρκίνος

Συγκινητικά είναι τα λόγια της μητέρας του μικρού Γιώργου από τη Θάσο που παλεύει με τον καρκίνο.

H Θασιακή Ένωση Καβάλας καλεί τα μέλη και του πολυπληθείς φίλους της να στηρίξουν τον 15χρονο Γιώργο από τη Θάσο στη μάχη που δίνει με τον καρκίνο.

Ο νεαρός Γιώργος από τη Θάσο, είναι 15 ετών και αντιμετωπίζει έναν επιθετικό καρκίνο, το σάρκωμα Ewing, που δημιουργεί πρόβλημα στα κόκαλα και χρειάζεται οικονομική στήριξη για να αντιμετωπίσει την ασθένεια του.

Τον κόσμο σε όλη την Ελλάδα καλεί η μητέρα του 4χρονου Διονύση από την Πάτρα για οικονομική βοήθεια.

Μία δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού για τον καρκίνο του μαστού πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, στον δημοτικό κήπο Καβάλας, υπό την ευθύνη του Κέντρου Κοινότητας Καβάλας και του Κέντρου Υγείας Καβάλας.

Τι έχουν δείξει οι έως τώρα μελέτες σε κυτταρικές σειρές και σε ζώα. Άρχισε η πρώτη μελέτη σε ανθρώπους.

Πρόκειται για τον Θωρακοχειρουργό, ο οποίος διαπρέπει στην Αγγλία, έχοντας παγκόσμια εκτίμηση.

Δυόμιση εκατομμύρια γυναίκες ηλικίας 21-65 ετών θα δεχθούν εντός Δεκεμβρίου SMS στο κινητό τους για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Ένα λεύκωμα με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τον παιδικό καρκίνο και την ενημέρωση σχετικά με την μεταμόσχευση μυελού των οστών είναι το επόμενο έργο της ομάδας του @koitafreepress

Ο γνωστός τηλεοπτικός παρουσιαστής Jonnie Irwin αποκάλυψε ότι πάσχει από καρκίνο σε τελικό στάδιο, προσθέτοντας ότι ελπίζει η διάγνωσή του να εμπνεύσει τους ανθρώπους γύρω του να «αξιοποιήσουν στο έπακρο κάθε μέρα».

Ο καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Μιχαήλ Κουκουράκης, ανήκει στους 25 επιστήμονες  που συμπεριλήφθηκαν στις λίστες του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ με τους σημαντικούς ερευνητές διεθνώς.

Στο σύλλογο γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες «Λάμψη» στη Θεσσαλονίκη θα διατεθούν τα έσοδα από τα είδη που πωλούνται μέσω internetμε πρωτοβουλία της Ρεγγίνας Μακέδου.

Ενα αποφασιστικό βήμα έκαναν οι επιστήμονες για την καλύτερη κατανόηση του τρόπου εξάπλωσης του καρκίνου, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε βελτιωμένες θεραπείες.

Μέσα από το χορό και το τραγούδι ξόρκιζε τον καρκίνο… έπαιρνε δύναμη και παράλληλα έστελνε ένα μεγάλο μήνυμα αισιοδοξίας καλώντας όλο τον κόσμο να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Τι αναφέρει ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, διακεκριμένος αιματολόγος και ογκολόγος, για τα βήματα που οδηγούν όπως είπε στην πλήρη ίαση ή την εξέλιξη όγκων σε χρόνιες παθήσεις.

Οι επιστήμονες έχουν ξεκινήσει μία τεράστια έρευνα για τον καρκίνο αναλύοντας την πλήρη γενετική του σύνθεση δηλαδήολόκληρη την αλληλουχία του γονιδιώματος, όγκων από περίπου 12.000 ασθενείς.

Την πίκρα του εκφράζει ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος για την κακία, όπως μεταξύ άλλων λέει, που βγάζουν κάποιοι «για

Ένα μικρό CERN, εξειδικευμένο στην έρευνα και θεραπεία του καρκίνου με ιόντα διεκδικεί η Θεσσαλονίκη.

 

Καρκίνος. Μια λέξη που δεν περνάει απαρατήρητη. Που θες δε θες, θα σου προκαλέσει μια άμεση, σχεδόν αυθόρμητη αντίδραση.

Επιστήμονες στη Βρετανία ανέπτυξαν ένα νέο τεστ αίματος που μπορεί να βοηθήσει στην ανίχνευση του καρκίν

Μία από αυτές τις κλινικές έρευνες για τις αμέτρητες πρακτικές χρήσεις τέτοιων εμβολίων γεννά ελπίδες σε εκείνον τον τομέα της ιατρικής επιστήμης που έχει ταχθεί στον πόλεμο ενός σχεδόν «προαιώνιου» εχθρού, δηλαδή του καρκίνου.

Το τελευταίο διάστημα όμως η κατάστασή της είχε επιδεινωθεί και πριν από μερικές ημέρες η Ένωση Συλλόγων Γονεών και Κηδεμόνων των σχολείων Καβάλας απηύθυνε έκκληση για οικονομική ενίσχυση της οικογένειάς της ώστε να της δοθεί ειδική θεραπεία στο εξωτερικό. Όμως δεν πρόλαβε...  

Έκκληση για οικονομική στήριξη στην 18χρονη Χριστιάνα που πάσχει από καρκίνο και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση απευθύνει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Καβάλας. 

Η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου καθιερώθηκε πριν από 20 χρόνια με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (UICC), που εκπροσωπεί 800 οργανώσεις σε 155 χώρες σε όλο τον κόσμο.

 

Συνέντευξη στη Ζήνα Κουτσελίνη και στην τηλεοπτική της εκπομπή στο Star έδωσε η γυμνάστρια Ρεγγίνα Μακέδου από την Καβάλα. 

 

"Σηκωθείτε και παλέψτε με το θηρίο που έχετε". Αυτό είπε η Ρεγγίνα Μακέδου όταν πριν από πέντε μήνες όταν διαγνώστηκε με οξεία λευχαιμία μετατρέποντας την δύσκολη καθημερινότητα  σε δύναμη και κέφι για τη ζωή.

 

«Θέλουμε να δώσουμε αγάπη και ελπίδα στον κόσμο. Το να τρέξουμε αυτά τα χιλιόμετρα δεν συγκρίνεται με τίποτα με όλα όσα περνά ένας άνθρωπος όταν παλεύει για την ζωή του.

Παλεύει τρία χρόνια με τον διαβήτη που μπήκε ξαφνικά στη ζωή της.

Σε επιστολή που δημοσιεύουν στον τοπικό Τύπο, οι ασθενείς με αιματολογικές παθήσεις από τους νομούς Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης, ευχαριστούν τον Καβαλιώτη βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Πασχαλίδη για τις εν

Σελίδες