Επιστολή στον εισαγγελέα Καβάλας και στο εργοστάσιο λιμασμάτων της Νέας Καρβάλης στέλνει ο δήμος Καβάλας με αφορμή την προθεσμία που φτάνει στο τέλος της για την τοποθέτηση φίλτρων.

 

«Καθημερινά λαμβάνω τα παράπονα των πολιτών. Υπάρχουν κάποια πλυντήρια-φίλτρα τα οποία έχει βγάλει άδεια το εργοστάσιο να εγκατασταθούν εδώ και δύο χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι η άδεια που έχουν λάβει από την πολεοδομία λήγει. Δεν τα έχουν συνδέσει ποτέ. Αυτό που ρωτάω είναι γιατί δεν έχει γίνει η σύνδεση των πλυντηρίων και τι γίνεται με τη μυρωδιά που υπάρχει», δήλωσε στο KavalaNews.GR ο Θόδωρος Μουριάδης.  

 

«Δεν μπορώ να ακούω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Πρόβλημα υπάρχει. Πρέπει να σεβαστούν τους πολίτες. Είναι καλό το κέρδος, θεμιτό, αλλά η ανθρώπινη ζωή είναι πιο σημαντική», επεσήμανε.  

 

Επίσης ο δήμαρχος Καβάλας είπε ότι: «Δεν είναι μόνο οι κάτοικοι που διαμαρτύρονται, είναι και οι εργαζόμενοι μέσα στα λιπάσματα που πρέπει και αυτούς να τους προστατεύσουμε. Δεν έχουμε τίποτα με το εργοστάσιο, δίνει δουλειά σε ανθρώπους, αλλά δεν συνεπάγεται ότι θα παίξουμε με τη ζωή όλων, είτε είναι εργαζόμενοι είτε δημότες».