Την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη για ζητήματα που είναι ψηλά στην αναπτυξιακή ατζέντα του δήμου, με σκοπό την προώθηση τους στη διακομματική επιτροπή για τη Θράκη, στην οποία είναι μέλος, είχε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου.

 

"Αρχικά, σημείωσα τις επιφυλάξεις μου ως προς τη διάθεση της πλειοψηφίας της Επιτροπής να συμπεριληφθεί επί της ουσίας ο νομός Καβάλας στο τελικό πόρισμα, προσθέτοντας ότι, σε κάθε περίπτωση, θα πιέσω ώστε να προωθηθούν τα αιτήματα των φορέων της περιοχής.

 

Ο δήμαρχος με ενημέρωσε για τη διεργασία που έχει γίνει σχετικά με τις αναπτυξιακές προτεραιότητες του Δήμου Παγγαίου. Συμφωνήσαμε ότι θα πρέπει να πιέσει ο καθένας από τον θεσμικό του ρόλου ώστε να αναδειχθούν οι επιμέρους δυναμικές της περιοχής και οι ξεχωριστές αναξιοποίητες δυνατότητες του τόπου.

 

Τέλος, συζητήσαμε για το πρόγραμμα εναέριας αντιχαλαζικής προστασίας απ' το οποίο εξαιρείται για μία ακόμα φορά η περιοχή μας, με απόλυτη ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης, παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις των κυβερνητικών βουλευτών. Τόνισα ότι θα συνεχίσω να ασκώ πίεση ώστε να συμπεριληφθεί η Καβάλα στο πρόγραμμα και σύντομα θα ασκήσω εκ νέου κοινοβουλευτικό έλεγχο, ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις και χρονοδιαγράμματα".

 

Στη συνάντηση παρέστη ο υπεύθυνος γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Καβάλας, Κώστας Μορφίδης.