Τα συσκευαστήρια στην περιοχή του Μυρτόφυτου και της Φωλιάς επισκέφθηκε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου όπου και συζητήσεμε τους ανθρώπους του κλάδου για τις δυσκολίες και τις νέες προκλήσεις την περίοδο του κορονοϊού.

 

Αναλυτικά:

 

Αρχικά συζητήσαμε για την ερώτηση που κατέθεσα στο ελληνικό κοινοβούλιο (εδώ η ερώτηση https://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovo...) με σκοπό την επίλυση, μεταξύ άλλων,  του προβλήματος στελέχωσης των μονάδων, λόγω δυσκολιών που προέκυψαν από την πανδημική κρίση.

 

Στη συνέχεια ξεναγήθηκα στις μονάδες και συνομίλησα με εργαζόμενους, διαπιστώνοντας τις άριστες συνθήκες που επικρατούν, τη δυναμική που υπάρχει, καθώς και τα εξαιρετικά προϊόντα που εξάγονται σε όλο τον κόσμο. Επέμεινα στην ανάγκη κοινής δράσης των εξαγωγέων σε ό,τι αφορά την ενημέρωση των νέων ανθρώπων για τη διαδικασία, τα προϊόντα αλλά, κυρίως, για τις δυνατότητες απασχόλησης.

 

Τόνισα στους ανθρώπους του κλάδου ότι θα βρίσκομαι δίπλα τους και θα στηρίζω τις προσπάθειες τους με το θεσμικό μου ρόλο. Είναι δεδομένο ότι ο πρωτογενής τομέας και οι εξαγωγές είναι ένα δυναμικός κλάδος που χρειάζεται μεγαλύτερη στήριξη, οργάνωση και-σε πολλές περιπτώσεις καθοδήγηση- από το κράτος. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πρέπει-επιτέλους- να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας και ενίσχυσης του κλάδου. Οι μέχρι τώρα κινήσεις της κυβέρνησης περιορίζονται σε μέτρα-ασπιρίνες. Εμείς θα συνεχίσουμε να πιέζουμε και να απαιτούμε άμεσες παρεμβάσεις θωράκισης του κλάδου.