«Για ακόμη μια φορά δεν κατάλαβε ο κ. Αντωνιάδης τι έγινε στον Νομό Καβάλας! Δυστυχώς ο κ. Αντωνιάδης ήταν και εξακολουθεί να είναι ΑΠΩΝ από τα ζητήματα του Νομού Καβάλας» απαντά ο περιφερειακός σύμβουλος Θόδωρος Μαρκόπουλος στις αιχμές που άφησε στο πρόσωπό του ο  αντιπεριφερειάρχης Καβάλας στη χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ σχετικά με την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θάσου μετά τις πυρκαγιές το 2016. 

 

 

Συγκεκριμένα ο κ. Μαρκόπουλος αναφέρει: 

 

Διαπίστωσα, διαβάζοντας συνέντευξή του ότι δεν κατάλαβε πως όσα έργα, αντιπλημμυρικά́, τεχνικά, οδικά γίνονται και ολοκληρώνονται στην Θάσο και στα οποία πηγαίνει για να φωτογραφηθεί, δρομολογηθήκαν επί των δικών μου ημέρων.

 

Όφειλε να γνωρίζει ότι τόσο τα δασοτεχνικά (αντιδιαβρωτικά – αντιπλημμυρικά) έργα μετά τις πυρκαγιές της 10ης Σεπτεμβρίου 2016, όσο και τα τεχνικά (οχετοί, δρόμοι, κόμβοι κ.λπ.) αποτελούν αποτέλεσμα της δικής μου προσπάθειας, στην οποία ήταν απών τόσο ο ίδιος, όσο και ο σημερινός Περιφερειάρχης. Το γεγονός ότι δεν γνώριζε τα έργα αυτά είναι σίγουρο, διότι ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε τα προηγούμενα χρονιά να ενημερωθεί από εμένα και τους συνεργάτες μου, για τα ζητήματα του Νομού.

 

Απών ήταν και τότε, όπως είναι και σήμερα! Είναι ανήθικο όμως και τελείως ψευδές, στην προσπάθεια του να κρύψει την ανεπάρκεια του, να ισχυρίζεται σήμερα ότι δεν προχωρήσαν αντιπλημμυρικά έργα στην Θάσο επί της δικής μου θητείας, διότι δεν ακολούθησα τις οδηγίες του κ. Μέτιου. Νομίζω αξίζει να του γνωστοποιήσω, ώστε να το γνωρίζει, πως η διαχείριση των ρεμάτων περιήλθε στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας στα τέλη του 2018. Μέχρι τότε αρμόδιοι για τα έργα ήταν οι δήμοι.

 

Από τότε καταβλήθηκε, από εμένα, κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να χρηματοδοτηθούν έργα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά, ώστε να προστατευθεί η Θάσος και ο υπόλοιπος Νομός Καβαλάς από πλημμύρες και μεσώ του Τεχνικού́ Προγράμματος. Στα έργα αυτά φωτογραφίζεται, σήμερα, ο διορισμένος Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

 

Εξάλλου πρόσφατη είναι και η δήλωση και της Περιφερειακής Συμβούλου της Θάσου, η οποία απηχώντας την κοινή γνώμη του νησιού, αποτυπώνει την πραγματικότητα, ότι ο σημερινός Αντιπεριφερειάρχης είναι άσχετος με τα θέματα της Θάσου και όσον αφορά τις πλημμύρες του Νοέμβριου έχει ευθύνες διότι τόσο ο ίδιος, όσο και η Περιφέρεια δεν έκαναν παντελώς τίποτε.

 

Τέλος, άποψή μου είναι πως είναι προτιμότερο ένας Αντιπεριφερειάρχης να συγκρούεται με τον Περιφερειάρχη, αλλά να είναι αποτελεσματικός για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του Νομού του, πάρά να είναι ένα φερέφωνο που θα αρκείται να βγάζει φωτογραφίες … θα στρέφεται κατά́ της περιοχής του … και θα πασχίζει μονό για το προσωπικό του όφελος.

 

Μην ξεχνάτε ότι ο διορισμένος Αντιπεριφερειάρχης Καβαλάς πρότεινε, πρόσφατα, να πάρουν οι άλλοι νομοί της Περιφέρειας περισσότερα χρήματα για τις επιχειρήσεις τους που επλήγησαν από τον κορονοϊό, γιατί κατά́ την γνώμη του η Καβάλα και οι επιχειρήσεις του Νομού μας έπαθαν μικρότερη ζημιά!! 

Τέτοιος Αντιπεριφερειάρχης δεν ήμουν και δεν θα ήθελα να γίνω ποτέ!

 

Θεόδωρος Μαρκόπουλος