«Μίνι καύσωνα» χαρακτηρίζουν οι μετεωρολόγοι τις υψηλές θερμοκρασίες που αναμένονται το προσεχές παρασκευοσαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα. Το θερμόμετρο θα φτάσει κατά τόπους έως και τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.  

 

Ο καιρός γενικά αναμένεται αίθριος, με πρόσκαιρες μόνο νεφώσεις και ανέμους βόρειους 3 με 4 μποφόρ, οι οποίοι όμως στο Αιγαίο θα φτάνουν κατά περιοχές έως και τα 6 μποφόρ. 

 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας από την Παρασκευή ενώ το Σάββατο αναμένεται να σημειωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες. Η έντονη ζέστη θα αρχίσει να υποχωρεί από την Κυριακή το απόγευμα και από τη Δευτέρα. Ο Σεπτέμβρης αναμένεται να κάνει ποδαρικό την Τρίτη με σχετική δροσιά. 

 

Στην Καβάλα οι υψηλότερες θερμοκρασίες αναμένονται το Σάββατο με το θερμόμετρο να σκαρφαλώνει στους 33-34 βαθμούς και την σχετική αίσθηση της θερμοκρασίας να είναι υψηλότερη. Λίγο χαμηλότερες θερμοκρασίες αναμένονται στις παραλιακές περιοχές. 

 

Η πρόγνωση της ΕΜΥ 

 

ΑΤΤΙΚΗ: Καιρός: Αίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.   

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Καιρός: Αίθριος. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.   

 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ: Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.   

 

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς, από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.   

 

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου.   

 

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ: Καιρός: Αίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 και στη νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.   

 

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ: Καιρός: Αίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.   

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές, και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά, κυρίως της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4, στα ανατολικά από βόρειες 3 με 5 και στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.   

 

ΣΑΒΒΑΤΟ   

Αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.   

 

ΚΥΡΙΑΚΗ

Αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 37 με 39 και στα νησιά τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.