ΕΜΥ

Το Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε την Παρασκευή (24/11) από την ΕΜΥ αναβαθμίζεται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία σε Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, λόγω της σημαντικής και γρήγορης βάθυνσης του βαρομετρικού χαμηλού Bettina που σχηματίστηκε στην Αδριατική και κινείται προς τη χώρα μας, με αποτέλεσμα τη σημαντική ενίσχυση των ανέμων που θα φτάσουν στα 9 και πιθανώς τοπικά στα 10 μποφόρ.

Για τα μετεωρολογικά ραντάρ και τις φυσικές καταστροφές στην Καβάλα και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη μίλησε στην εκπομπή “Αρένα” του ANT1, ο επιτηρητής του μετεωρολογικού σταθμού της Νέας Περάμου, Μάκης Ζουμπλιός.

Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας αναμένονται τις επόμενες ώρες ενώ έκτακτο αναλυτικό δελτίο επιδείνωσης καιρού αναμένεται να εκδώσει η ΕΜΥ.

Στην επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού προχώρησε η ΕΜΥ το πρωί του Σαββάτου. Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) που εκδόθηκε σήμερα Τρίτη 14 Μαρτίου 2023 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από αύριο Τετάρτη (15-03-2023) έως και το μεσημέρι της Παρασκευής (17-03-2023) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. 

Ποιες περιοχές θα πλήξει και πόσο θα διαρκέσει το βαρομετρικό χαμηλό.

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης. Προ των πυλών κεραυνοί, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες.

Για σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες που θα φτάσει κατά τόπους τους 40 με 41 βαθμούς, προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού η ΕΜΥ.

Πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες στη δυτική και τη βόρεια χώρα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η ΕΜ

Με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές στη χώρα και σε συνδυασμό με τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, ο ουρανός σήμερα Δευτέρα 28 Μαρτίου θα είναι σαν να καλύπτεται από ένα άσπρο πέπλο. 

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ προειδοποιώντας για τις ισχυρές χιονοπτώσεις που θα έρθουν το επόμενο τριήμερο και κυρίως θα εκδηλωθούν την Τρίτη.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ, προειδοποιώντας για βροχές, καταιγίδες, χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους από αύριο, Τρίτη έως και την ερχόμενη Πέμπτη. 

 

Επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από αργά το βράδυ της  Παρασκευής (28/1) έως το μεσημέρι της Κυριακής, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδεί

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, που θα επηρεάσουν μέχρι την Τετάρτη τη βόρεια Ελλάδα καθώς και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ της Πέμπτης (9/12) μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βρο

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το διήμερο της Δευτέρας (06-12-2021) και της Τρίτης (07-12-2021), με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και

Ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα προσεγγίσει τη χώρα μας από τα δυτικά θα προκαλέσει την κακοκαιρία «Μπάλλος», η οποία θα επηρεάσει τον καιρό της Ελλάδας από τη νύχτα της Τετάρτης 13/10 προς την Πέμπτη 14/10.

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (EMY), προειδοποιώντας για νέο κύμα κακοκαιρίας που θα επηρεάσει τη χώρα από την

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων της ΕΜΥ (07/10/2021 – 1600 UTC), από τις βραδινές ώρες της 07/10/2021 έως και

Στην ψηφιοποίηση της έκδοσης πιστοποιητικών καιρικών συνθηκών μέσω της του gov.gr προχωρούν τα συναρμόδια Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σύμφωνα με το οποίο έρχεται τριήμερος καύσωνας, που θα επηρεάσει ολόκληρη τη χώρα.

Για κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει τη χώρα από το μεσημέρι του Σαββάτου προειδοποιεί η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

 Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από αύριο Κυριακή (31-01-2021) από νωρίς το απόγευμα στη δυτική, βαθμιαία στη βόρεια Ελλάδα και τη Δευτέρα (01-02-2021) στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους στο Αιγαίο, εντάσεως 7 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.  

 

Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Από το βράδυ της Κυριακής (17-01-2021) προβλέπεται νέα επιδείνωση του καιρού, η οποία θα επηρεάσει

Το ψυχρό μέτωπο ενός νέου βαρομετρικού χαμηλού, το οποίο βρίσκεται στην Ιταλία, από τις νυχτερινές ώρες απόψε και κατά τη διάρκεια της Δευτέρας θα σαρώσει την Ελλάδα από τα δυτικά προς τα ανατολικά, προκαλώντας κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες και πρόσκαιρα θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη.

 

Μεταβολή του καιρού προβλέπεται από αργά το βράδυ της Τρίτης (27-10-20) και από τα δυτικά–νοτιοδυτικά, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

 

«Μίνι καύσωνα» χαρακτηρίζουν οι μετεωρολόγοι τις υψηλές θερμοκρασίες που αναμένονται το προσεχές παρασκευοσαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα.

Σελίδες