Σα να μην έφτανε η πολύ κακή τουριστική χρονιά στη Θάσο, λόγω της οποίας οι επιχειρήσεις καταγράφουν μεγάλες ζημίες, στη συγκυρία ήρθαν να προστεθούν και απατεώνες που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο καταφέρνουν και αποσπούν σημαντικά ποσά. 

 

Στις 9 Αυγούστου, ένας άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης, κατάφερε και εξαπάτησε τρεις ιδιοκτήτες καταλυμάτων, προσποιούμενος τον πελάτη. 

 

Τηλεφώνησε για κράτηση δωματίου κι ενώ ισχυριζόταν ότι θα καταθέσει προκαταβολή ή θα κάνει ολική εξόφληση της κράτησης, καθοδήγησε τους τρεις ανυποψίαστους ιδιοκτήτες καταλυμάτων να του επιστρέψουν χρήματα μέσω συναλλαγής σε τραπεζική εφαρμογή

 

Η λεία του, σύμφωνα με τις καταγγελίες που έγιναν στο αστυνομικό τμήμα Θάσου, ανέρχεται στα 1.560€ ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν και άλλα θύματα. 

 

Στις 10 Αυγούστου, άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης εξαπάτησε μία επιχειρηματία στη Θάσο, προσποιούμενος ότι είναι υπάλληλος τράπεζας

 

Ισχυρίστηκε ότι η επιχείρηση του θύματος δικαιούται το ποσό των 51.000 ευρώ από επιδοτούμενο πρόγραμμα. Έτσι κατάφερε να την εξαπατήσει και να της αποσπάσει χρήματα. Συγκεκριμένα, την έπεισε να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό 2.300 ευρώ, ως φορολογική επιβάρυνση για το χρηματικό ποσό που δικαιούται. 

 

Και στις δύο περιπτώσεις, διεξάγονται έρευνες από την αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών, μέσω άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και με συνδυασμό πληροφοριών από άλλες, παρόμοιες υποθέσεις, στη βόρεια Ελλάδα.