Δηλώσεις στην εκπομπή Online του ΣΚΑΪ έκανε το μεσημέρι της Τρίτης 4 Αυγούστου ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, με αφορμή τα μαζικά κρούσματα στην Καβάλα που σχετίζονται με τη βιομηχανία κρεάτων αλλά και τα 9 κρούσματα που εντοπίστηκαν στην Αλεξανδρούπολη και σχετίζονται με γάμο. 

 

Ο κ. Μέτιος είπε πως συνεργεία του ΕΟΔΥ βρίσκονται από το πρωί στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας Καβάλας όπου συνεχίζουν τους ελέγχους και κάνουν το δεύτερο τεστ σε όσους εργαζόμενους της βιομηχανίας είχαν βγει αρνητικοί στο πρώτο τεστ, όπως προβλέπει το σχετικό πρωτόκολλο. 

 

Σχολιάζοντας και το περιστατικό με τον γάμο στην Αλεξανδρούπολη, ο κ. Μέτιος είπε μεταξύ άλλων: «Δεν τηρούμε τις οδηγίες, λίγο χαλαρώσαμε… Μπορεί να ήταν και φυσιολογικό και λογικό να υπήρξε μια χαλάρωση… Μην ξεχνάτε ότι η δική μας περιφέρεια είχαμε συνεχώς κάποια θετικά κρούσματα και σήκωσε ένα μεγάλο βάρος… αλλά υπήρξε μια χαλάρωση που μπορεί έως ένα σημείο να ήταν και λογική. Πλην όμως οι οδηγίες των ειδικών είναι η λύση που πρέπει να προσπαθήσουμε. Η ατομική ευθύνη του καθενός πλέον εισέρχεται στο συγκεκριμένο ζήτημα». 

 

Ερωτηθείς σχετικά με το αν γίνεται περαιτέρω ιχνηλάτηση και νέα τεστ σχετικά με τον γάμο στην Αλεξανδρούπολη, ο περιφερειάρχης είπε: «την ευθύνη την έχει ο ΕΟΔΥ, υπάρχουν κινητές μονάδες σε κάθε περιφερειακή ενότητα και στην Αλεξανδρούπολη. Δεν έχω κάποια ειδική ενημέρωση επί των ιχνηλατήσεων. Δεν μαθαίνουμε νωρίτερα εμείς τα αποτελέσματα. Καμιά φορά τα μαθαίνουν πρώτα οι δημοσιογράφοι». 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ