Τη δυνατότητα επικοινωνίας με τις κατά τόπους αστυνομίες μέσω email καθιερώνει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. δίνοντας στη δημοσιότητα τα απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες. 

 

Σε σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για τις «διαδικασίες ψηφιακής εξυπηρέτησης του πολίτη με στόχο την μείωση της γραφειοκρατίας και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών». 

 

ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

 

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει: 

 

«Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο του συνεχούς εκσυγχρονισμού των Υπηρεσιών του Σώματος, καθιερώνει σημεία επαφής και εξυπηρέτησης των πολιτών, σε όλες τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της χώρας, στοχεύοντας στη μείωση της γραφειοκρατίας και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο.

 

Συγκεκριμένα, σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν:

 

--ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail), μέσω της οποίας αρμόδιο αστυνομικό προσωπικό εξετάζει άμεσα τα αιτήματα των πολιτών και τα προωθεί στην αρμόδια Υπηρεσία, κοινοποιώντας στον αποστολέα τα αποτέλεσμα των ενεργειών, και

 

--τηλεφωνική γραμμή, η οποία λειτουργεί καθημερινά από τις 08.00 το πρωί έως 18.00 το απόγευμα, για άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών, είτε με παραπομπή τους στις αρμόδιες Υπηρεσίες, είτε με παροχή γενικών πληροφοριών που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

            

Με την πρωτοβουλία αυτή καθίσταται δυνατή η απομακρυσμένη, ταχεία και άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία τους και διευκολύνεται περαιτέρω η επικοινωνία, εξέταση και διεκπεραίωση αιτημάτων και θεμάτων που τους απασχολούν. Επιπλέον, διευκολύνεται η περαιτέρω επικοινωνία ευπαθών και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

 

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΝΑ ΝΟΜΟ

Καβάλα 

[email protected]        

2510622200

 

Δράμα

[email protected]  

2521060000

 

Ξάνθη 

[email protected]         

2541084143

 

Κομοτηνή

[email protected]         

2531022100

 

Αλεξανδρούπολη

[email protected]      

2551066100

 

Ορεστιάδα

[email protected]

2552022100