Σε ακόμη μια δωρεά υπολογιστών προχώρησε ο Σύλλογος «Φίλος» για την αδελφοποίηση Καβάλας-Νυρεμβέργης. Ο πρόεδρος του συλλόγου, Σωτήρης Ξώγνος, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου: 

 

«Από το 2011 και κάθε χρόνο αδιάλειπτα οργανώνει ο σύλλογος αδελφοποίησης Νυρεμβέργης-Καβάλας «ΦΙΛΟΣ» μια αποστολή Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (ΗΥ) και ηλεκτρονικού εξοπλισμού για τον δήμο Καβάλας, που αυτός με την σειρά του τα διαθέτει σε σχολεία, φορείς και συλλόγους.

 

Η φετινή αποστολή, η 10η κατά σειράν, περιλαμβάνει 67 Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και φορητούς (LapTop), καθώς επίσης και 3 εκτυπωτές

 

Προηγουμένως είχαν ήδη δωρηθεί άλλοι 2 φορητοί για το Κέντρο Υγείας Πρίνου και 1 φορητός για την Βίκυ Ξανθοπούλου, την βραβευθείσα σαν την καλύτερη δασκάλα στην Ευρώπη. 

 

Ακόμη, για την συμπλήρωση των παρελκόμενων (π.χ. φορτιστές, συσσωρευτές κτλ), ο σύλλογός έχει δαπανήσει το ποσό των 1.044 €. 

 

Στην ίδια αποστολή θα υπάρχουν επιπλέον και 10 ΗΥ για το 1ο δημοτικό σχολείο Χρυσούπολης και 1χ ΗΥ με οθόνη για τον εκπολιτιστικό σύλλογο Γραβούνας.

 

10 χρόνια δωρεών

Από το 2011 μέχρι και σήμερα ο σύλλογος ‘’ΦΙΛΟΣ’’ έχει διαθέσει για την Καβάλα και τους όμορους δήμους συνολικά 463 ΗΥ, 45 φορητούς, 102 οθόνες, 8 εκτυπωτές, 5 σκάνερ, 4 ρούτερ και έχει δαπανήσει πάνω από 5.000€ για την συμπλήρωση των παρελκόμενων. 

 

Όπως πάντα σε αυτή την προσπάθεια αρωγός και συμπαραστάτης είναι η εταιρεία Semikron Elektronik GmbH & Co.KG που τους ευχαριστούμε ολόθερμα για τις γενναίες δωρεές τους».

 

Από την Νυρεμβέργη

για τον „Φίλος“ Α.Σ.

Σωτήρης Ξώγνος