Ο Βουλευτής  Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης συναντήθηκε με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη. Η συνάντηση αυτή έγινε, κατόπιν των σχετικών τηλε-διασκέψεων, σε συνέχεια των ενεργειών του Βουλευτή προκειμένου να επιτευχθεί αποτελεσματικά η τουριστική προβολή της Π.Ε. Καβάλας, και ιδιαιτέρως της Θάσου, ως ασφαλούς προορισμού.

 

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε τον Βουλευτή πως βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους ομολόγους του σε Βουλγαρία, Σερβία και Ρουμανία, χώρες οι οποίες εμφάνισαν πολύ χαμηλά ποσοστά και αποτελούσαν ανέκαθεν πηγές οδικού τουρισμού για το νησί της Θάσου και τη Π.Ε. Καβάλας. Ο Υπουργός, επίσης, διευκρίνισε στον Βουλευτή πως ουδέποτε υπήρξε πρόθεση να τοποθετηθεί η Θάσος στη ζώνη «υψηλού κινδύνου» καθώς διαθέτει υποδομές υγείας, βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τον ηπειρωτικό κορμό της Π.Ε. Καβάλας και με το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης. Γι’ αυτό πρόκειται να θεωρηθεί προορισμός «χαμηλού κινδύνου».

 

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε και το Υπουργείο Υγείας για το ανωτέρω θέμα. Έλαβε ακριβώς την ίδια διαβεβαίωση ότι η Θάσος θα τοποθετηθεί στη ζώνη «χαμηλού κινδύνου», καθώς πληροί όλα τα κριτήρια. Επίσης, οι ιθύνοντες του Υπουργείο Υγείας τον ενημέρωσαν πως γίνεται τεράστια προσπάθεια να εξοπλιστούν όλα τα νησιά της χώρας με επαρκές ανθρώπινο δυναμικό και υγειονομικό υλικό, προκειμένου να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε ενδεχόμενο κρούσμα.

 

Τέλος, ο Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να υπενθυμίσει ότι σε πρότερη σημερινή συνάντηση του με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη απέσπασε τη διαβεβαίωση πως η ακτοπλοϊκή σύνδεση Καβάλας – Πρίνου θα αποκατασταθεί.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Γίνεται ένας καθημερινός αγώνας από όλους μας για να μπορέσουμε να επιβεβαιώσουμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι πολίτες πριν 10 μήνες. Έχει γίνει πλέον γνωστό πως οποιοσδήποτε άλλος στο τιμόνι της Χώρας δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί σε μια τέτοια πολύπλευρη κρίση. Μέρα με τη μέρα αποκαθιστούμε, ώρα με την ώρα κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Ευχαριστώ τους Υπουργούς και τα επιτελεία τους για τη κατανόηση και το ενδιαφέρον που δείχνουν σ’ αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες. Ειδικά στο τομέα του Τουρισμού δίνουμε το παράδειγμα σε όλη την Ευρώπη!».