Για τους όρους του διαγωνισμού «Σύστημα marketing της πόλης της Καβάλας» που προκηρύχθηκε από τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ ρωτήθηκε από τους περισσότερους επικεφαλής των παρατάξεων ο δήμαρχος Καβάλας στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης του δημοτικού συμβουλίου το απόγευμα της Τετάρτης 13 Μαΐου. Όπως τόνισαν, έλαβαν μία επιστολή από εταιρία η οποία καταγγέλλει πως οι όροι του διαγωνισμού είναι φωτογραφικοί με αποτέλεσμα να αποτρέπουν οποιονδήποτε φορέα να καταθέσει την πρότασή του. Συγκεκριμένα οι, Δήμητρα Τσανάκα, Βαγγέλης Παππάς, Άρης Βέρρος, Μάκης Παπαδόπουλος, Αναστασία Ιωσηφίδου και Νίκος Βογιατζίδης, ζήτησαν από τον δήμαρχο να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει με το συγκεκριμένο θέμα και επισήμαναν πως η επιστολή της εταιρίας θίγει τη διαφάνεια του διαγωνισμού. 

 

Για το θέμα απάντησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Τάκης Αγγελίδης ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στο έργο που έχει προκηρυχθεί λέγοντας πως περιλαμβάνει τρία υποέργα. Είπε ότι όλα έγιναν σύμφωνα με το νόμο λόγος και για τον οποίο εγκρίθηκε στο σύνολό του. 

«Η προσωπική μου είπε αίσθηση» είπε, «είναι ότι τα κριτήρια της συμμετοχής είναι πολύ υψηλά για την επιτυχία του προγράμματος». Ο διαγωνισμός είπε είναι ανοιχτός και αν υπήρχε κάποια ένσταση στους όρους της διακήρυξης θα έπρεπε να έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά στο σύστημα στο οποίο είναι αναρτημένος κι όχι να έχει αποσταλεί επιστολή προς τους δημοτικούς συμβούλους από τη συγκεκριμένη εταιρία.

«Όποιος έχει αντίρρηση να καταθέσει ένσταση με την προβλεπόμενη διαδικασία. Δεν είναι στο ήθος μας να κάνουμε φωτογραφικούς διαγωνισμούς όποιος θέλει να πάει στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και να ζητήσει να δει τους όρους του διαγωνισμού», είπε ο δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης, Είπε επίσης ότι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα γίνει θέμα για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό όπου θα απαντηθούν όλες οι απορίες.

Ζητώντας το λόγο η τέως πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου είπε ότι τη Δευτέρα λήγει η προθεσμία του διαγωνισμού για την κατάθεση των προσφορών Απατώντας ο κ. Μουριάδης είπε ότι «ο διαγωνισμός θα γίνει ως έχει εγκριθεί σας αρέσει δε σας αρέσει». 

 

 

Ζητώντας και πάλι το λόγο η κ. Ιωσηφίδου είπε ότι αυτό το έργο είναι της διοίκησης Τσανάκα και έμενε να αποτυπωθούν οι όροι διακήρυξης του διαγωνισμού. Βλέποντας είπε τους όρους έτσι όπως είχαν διατυπωθεί έκρινε πως ήταν φωτογραφικοί και ζήτησε από τους εξωτερικούς συνεργάτες της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ που είχαν κάνει όλη την επεξεργασία να αποσυρθούν. Μάλιστα είπε πως κάποιος από τους εξωτερικούς συνεργάτες τής είχε ομολογήσει πως το έργο είναι φωτογραφικό. 

 

 

«Αφού έγιναν οι εκλογές και η διοίκηση Τσανάκα έχασε όλοι περίμεναν για να επαναφέρουν τους όρους του φωτογραφικού διαγωνισμού. Μεγάλη Τετάρτη εν μέσω κορωνοϊού και εν μέσω καραντίνας με τηλεδιάσκεψη μας ζητήθηκε να ψηφίσουμε στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ για τους όρους του διαγωνισμού. Και ως δια μαγείας εκείνη την ημέρα ο δικός μου υπολογιστής δεν μπορούσε να συνδεθεί και προσπαθούσα με το τηλέφωνο να εξηγήσω στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου τι συνέβαινε και γιατί σε ένα δικό μας έργο δεν συναινούσα για τους όρους του διαγωνισμού. Το ότι το έργο εγκρίθηκε από τη Διαχειριστική Αρχή δε σημαίνει ότι το θα χαθεί αν επανεξετάσουμε τους όρους του διαγωνισμού έχει ξανασυμβεί αυτό και το έργο δε χάθηκε. Και δε φτάνουν οι φωτογραφικοί όροι του διαγωνισμού και δε φοβάμαι να πω ότι έγιναν μέσα από τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ 30 Απριλίου αναρτάται να τρέχει ο διαγωνισμός εν μέσω κορωνοϊού με τα πάντα κλειστά. Πως μια εταιρεία να κάνει προσπάθεια να μαζέψει τα δικαιολογητικά που απαιτούνται. Αν δεν τα έχει ήδη όλα στημένα πείτε μου εσείς πως θα τα καταφέρει με τις υπηρεσίες να εξυπηρετούν μόνο ηλεκτρονικά με τα δικαστήρια κλειστά. Και έρχονται εταιρείες και ζητάνε την προστασία μας ως δημοτικό συμβούλιο. Στο διαγωνισμό για την τουριστική προβολή δεν υπήρξε καμία ένσταση για τους όρους της διακύρηξης και να μάθετε καλύτερα το ποίημα που λένε να λέτε», είπε συγκεκριμένα. 

 

Απατώντας ο νυν πρόεδρος της ΔΗΜΩΕΦΕΛΕΙΑ χαρακτήρισε τα όσα είπε η κ. Ιωσηφίδου παραληρηματικό μονόλογο, προκαλώντας την έκρηξη της τέως δημάρχου που του ζήτησε να ανακαλέσει.  

 

O κ. Αγγελίδης στη συνέχεια είπε ότι «η κ. Ιωσηφίδου καθυστέρησε τον διαγωνισμό και η δική μου αίσθηση είναι ότι ή δεν τον ήθελε για δικούς της λόγους που δεν μπορώ να εξηγήσω ή δεν τον κατάλαβε. Γιατί κατά τη διάρκεια της θητείας της ξοδεύοντας περί της 70.000 ευρώ από τα χρήματα των δημοτών προέβη σε δυο έργα που προβλέπονται από το σύστημα marketing που ήταν 100% χρηματοδοτούμενο. Αντί αυτού λοιπόν έκανε δυο έργα που ξόδεψε χρήματα ενώ θα μπορούσε να τα εντάξει στο έργο του διαγωνισμού».

 

Παρεμβαίνοντας ο Βαγγέλης Παππάς είπε «Εγώ πιστεύω αυτά που λέτε εσείς κ. Αγγελίδη αλλά επειδή η Καβάλα είναι μικρή και γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά εάν κατά την εξέλιξη αυτού του διαγωνισμού κρύβεται πίσω αυτόν τον διαγωνισμό πρώην υπάλληλος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ που παραιτήθηκε και πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ που επίσης παραιτήθηκε τότε σας λέω πάρα πολύ απλά ή εσείς λέτε ψέματα ή κ. Ιωσηφίδου είναι μάντης». 

 

Από την πλευρά του ο κ. Αγγελίδης είπε ότι δε λέει ψέματα και ότι πίσω από τον διαγωνισμό δεν κρύβεται κανένας πρώην πρόεδρος «οι μαντείες της κ. Ιωσηφίδου είπε είναι αψυχολόγητες και ανεξήγητες, δεσμεύομαι και απαντώ ότι δεν λέω ψέματα» 

Κάτια Γιαννουκάκου