Ο Δήμος Δράμας, ως βασικός φορέας τουριστικής προβολής της περιοχής, ανέλαβε ενεργό ρόλο στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος μέσα από την υλοποίηση ολοκληρωμένων δράσεων προώθησης και προβολής.

Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η δεύτερη ενημερωτική εκδήλωση που  αφορά την Τουριστική προβολή του Δήμος Δράμας αλλά και της ευρύτερης περιοχής στο Λονδίνο στις 3 – 5 Απριλίου 2005.

Η αποστολή του Δήμου Δράμας πραγματοποίησε, στο κέντρο του Λονδίνου σε γνωστό Ελληνικό εστιατόριο, παρουσία δημοσιογράφων, blogger, τουριστικών πρακτόρων και ανθρώπων του τουρισμού, παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος της Δράμας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναφέρουμε πως στην εκδήλωση παραβρέθηκαν τα μεγαλύτερα μέσα τουριστικής προβολής της Αγγλίας όπως Huffington Post, Lonely Planet, Sunday Times, The Ambitious Traveller, London X, Rough Guides, Foodepedia, Daily Express, εκπρόσωποι της Ελληνικής Πρεσβείας και ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 ο οποίος θα ετοιμάσει και ειδικό αφιέρωμα με αφορμή την εκδήλωση αυτή.

Μετά την παρουσίαση και συζήτηση που ακολούθησε με τους φορείς, προχωρήσαμε σε παράθεση γεύματος που προετοιμάστηκε αποκλειστικά με Δραμινά προϊόντα από την ομάδα του chef Δημήτρη Σκαρμούτσου το οποίο συνδυάστηκε με τα υπέροχα Δραμινά κρασιά των οινοποιών μας.

Επίσης διανεμήθηκε σε έντυπη αλλά και ηλεκτρονική μορφή (usb, DVD) προωθητικό υλικό που αφορά την τουριστική προβολή της περιοχής μας.

Και η επίσκεψη αυτή αποκόμισε θετικότατες εντυπώσεις από όλους τους παρευρισκομένους, οι οποίοι με ενθουσιασμό εξέφρασαν την επιθυμία τους να προωθήσουν τουριστικά την περιοχή μας από τα μέσα τα οποία εκπροσωπούν (Τουριστικά Γραφεία, εφημερίδες, περιοδικά, τηλεοπτικά κτλ) καθώς και να την επισκεφτούν στο άμεσο μέλλον.